Terk etmeye zorlanıyorlar
Fotoğraf: Rusya Savunma Bakanlığı

Dış Haberler

Azerbaycan’ın 19 Eylül’de başlattığı bir gün süren askeri operasyon sonrası Dağlık Karabağ’da yerlerinden edilen Ermenilerin, Ermenistan’a girişleri sürüyor.

Ermenistan Başbakan Yardımcısı Tigran Khachatryan, dün itibarıyla Ermenistan’a gelen kişi sayısının 19 bin olduğunu kaydetti.

YAKIT DEPOSU PATLADI

Karabağ’daki Ermeni yönetiminin başkent olarak tanıdığı Stepanakert’te (Hankendi) ise bölgeyi terk edenlerin yakıt aldığı bir benzin deposunda meydana gelen patlama sonucu en az 20 kişinin öldüğü, 300 kişinin yaralandığı aktarıldı.

‘HOCALI’NIN BEDELİ’

Azerbaycan lideri İlham Aliyev’in davetiyle gittiği Nahçıvan dönüşü açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Zengezur Koridoru’nun Türkiye ve Azerbaycan için çok önemli olduğunu, muhakkak hayata geçmesi gerektiğini” söyledi. Erdoğan, “Hocalı Katliamı'nın şu anda Ermenistan bedelini ödüyor ve ödeyecek çünkü 1 milyon Azerbaycanlı, Hocalı'dan adeta hicret etti” ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller’ın “Rusya uluslararası ortak olarak güvenilmez. Karabağ’da uluslararası misyon olmalı” sözlerini değerlendirdi. Rusya’nın Karabağ sürecinde “ABD’nin aksine somut bir şekilde yer aldığını” kaydeden Peskov, “Herhangi bir misyon ancak Azerbaycan tarafının rızasıyla var olabilir” dedi.