Türkiye İşçi Partisi, 6 yaşındaki çocuğun istismarıyla gündeme gelen İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe’deki binasının önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Ant olsun ki tarikatları, cemaatleri, bunların para kaynaklarını, devletteki dayanaklarını, siyasi destekçilerini söküp atacağız" denildi.

TİP'ten çocuk istismarıyla gündeme gelen Hiranur Vakfı'nın önünde eylem

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, 6 yaşındaki çocuğun istismarıyla gündeme gelen İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın önünde basın açıklaması düzenledi.

Vakfın Sancaktepe’deki binasının önünde yapılan açıklamayı TİP Gençlik Sekreteri Arzum Yalçın okudu.

"Bu akşam hepimiz müthiş bir öfkeyle buradayız" diyen Yalçın, "Bir kız çocuğunu yıllarca bu yobazlığın, bu din tüccarı ağın pençesinden kurtaramamış olmanın ağırlığı, acısı ve hıncıyla geldik buraya. Bu olayı duyduğumuzdan beri yüreğimizin sızlamayan tek bir noktası yok. Kendi öz kızını 6 yaşında evlendirebilen ve 6 yaşındaki çocuğu kadın olarak görüp evlenebilen korkunç bir zihniyetle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Yalçın, açıklamasında şunları söyledi: "Memleketimizi tarikat cehennemine çevirenler bu insanlık dışı olaya ortaktır. Tecavüzcüleri aklayanlar, "Bir kereden bir şey olmaz" diyenler, tecavüzcü ile evlendirmeyi çözüm olarak sunanlar, "küçüğün rızası" lafını kullanmaya cüret edenler hepsi bu suçun ortağıdır."

"Ant olsun ki tarikatları, cemaatleri, bunların para kaynaklarını, devletteki dayanaklarını, siyasi destekçilerini söküp atacağız" diyen Yalçın, şunları ifade etti:

"Ant olsun ki din tüccarlarının elinde cehennemi yaşayan o çocukları kurtaracağız. Bu suça ortak olanlara sesleniyoruz! Bundan sonra size korkusuz tek bir gece yok. Çünkü hepiniz teker teker yargılanana kadar bize de tek bir gece rahat uyku yok! Yere batsın istismarcı, tecavüzcü, çocuk ve kadın düşmanı düzeniniz. Sonsuza kadar süreceğini sandığınız bu düzeni başınıza yıkacağız! İşlediğiniz tüm suçların cezasını çekeceksiniz! Özgürce, eşitçe, laiklikten asla taviz vermeyen bir ülkeyi emekçi halkımızla birlikte kuracağız!"

NE OLMUŞTU?

BirGün yazarı Timur Soykan, 3 Aralık'taki "Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…" başlıklı yazısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını yazmıştı. Yaşananlar, H.K.G.’nin şikayetiyle ortaya çıkmıştı.

Soykan, bugün BirGün'de yayınlanan "Utancın fotoğrafları" başlıklı yazısında da H.K.G.’nin çocuk yaşta gelinlik giydirildiği ve ‘nişan’ına ait dehşet verici fotoğrafları yayımladı.

Sosyal medyada tepki yağan olaya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yapmış ve davaya müdahil olunduğunu bildirmişti.