UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk ön eleme turu eşleşmeleri belli oldu. Andorra, Karadağ, İzlanda ve San Marino takımlarının karşılaşacağı mücadeleleri kazanarak birinci olan ekip Şampiyonlar Ligi 1’inci Ön Eleme Turu'na katılacak. Bu yıl, 2024'te gerçekleşecek Avrupa Futbol Şampiyonası sebebiyle erken başlayacak olanŞampiyonlar Ligi sezonu, 1 Haziran'da Londra'da gerçekleşecek final müsabakası ile sona erecek.

Kaynak: Haber Merkezi
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk kura çekildi
Fotoğraf: AA

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezonun ilk eşleşmeleri belli oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde ilk ön eleme turuna katılabilmek için Andorra, San Marino, Karadağ ve İzlanda’dan katılan 4 ekip mücadele edecek. Kazanan, yoluna Devler Ligi’nde devam edecek.

Andorra, Karadağ, İzlanda ve San Marino ekiplerinin Devler Ligi’nde yer almak için 4 takımın katıldığı Ön Hazırlık Turu kurasında eşleşmeler şu şekilde oldu:

Atlètic Club d’Escaldes (Andorra) – Budućnost Podgorica (Karadağ)

Breidablik (İzlanda) – Tre Penne (San Marino)

DÖRTLÜ FİNALİ KAZANAN EKİP 1. ÖN ELEME TURU'NA KATILACAK

Ön Hazırlık Turu, 27 Haziran’da başlayacak. Tek maçlı eleme sistemiyle oynanacak maçlardan galip çıkan ekipler 30 Haziran’daki finalde karşı karşıya gelecek. Tamamı İzlanda’daki Kópavogur’da oynanacak maçlar sonunda dörtlü finali kazanan ekip, 11-12 ve 18-19 Temmuz tarihlerinde yapılacak Şampiyonlar Ligi 1. Ön Eleme Turu’na yükselecek. Diğer üç takım ise UEFA Avrupa Konferans Ligi Şampiyonlar Yolu İkinci Ön Eleme Turu’na katılacak.

FİNAL WEMBLEY'DE

Bu yıl, Şampiyonlar Ligi'nde sezon takvimi, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası sebebiyle erken başlatıldı. 

Şampiyonlar Ligi'nde 1. Ön Eleme Turu karşılaşmaları 11-12 ve 18-19 Temmuz tarihlerinde oynanacak. 25-26 Temmuz ve 1-2 Ağustos 2023 tarihlerinde 2. Ön Eleme müsabakaları, 8-9 Ağustos ve 5 Ağustos tarihlerinde ise 3. Ön Eleme Turu karşılaşmaları oynanacak. 

Kupada play-off mücadeleleri ise 22-23 Ağustos ile 29-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Grup müsabakaları ise 2023 yılının Eylül ve Aralık ayları arasında oynanacak.

2023-2024 Şampiyonlar Ligi final müsabakası ise 1 Haziran 2024 tarihinde İngiltere'nin Londra kentinde bulunan Wembley Stadyumu'nda gerçekleşecek.