Valilikten TÜGVA için seferberlik
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

İstanbul Valiliği yılbaşı akşamı için tüm kurumları TÜGVA için seferber etti. Gazeteci Altan Sancar’ın haberine göre valilik TÜGVA’nın "Şehitlerimize Rahmet, Filistine Destek, İsrail’e Lanet" yürüyüşü ve basın açıklaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Sahil Güvenlik Marmara Boğazlar Bölge Komutanlığı’na, ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yolladı.

Valilik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden;

Yenikapıda bulunan sivil otoparklanma alanı ve otobüs parklanma alanlarının tahsisini, Eminönü­Sultanahmet/Sultanahmet­Eminönü tramvay hattının kapatılmasını ve Eyüpsultan ­Eminönü tramvay hattında bulunan Küçükpazar durağına kadar ulaşımın sağlanmasını, 31 Aralık 2023 Pazar günü saat 23:00 ile 01 Ocak 2024 Pazartesi günü 14:00 saatleri arasında Galata Köprüsünün kapatılmasını ve köprü üzerinde yapılacak çalışmalar için gerekli emniyet önlemlerinin alınmasını istedi.

Emniyete gönderilen yazıda ise; Yenikapı­ Eminönü ve Eminönü­ Yenikapı yönü, Unkapanı Ragıp Gümüşpala caddesi, Kennedy caddesi Çatladı Kapı Sosyal Tesisleri önünden sahil yolu ve Tersane caddesinin trafiğe kapatılması istendi.

Ayrıca Ayasofya­i Kebir Cami­i Şerifi yanındaki parklanma alanının otobüsler için parklanmaya açılması ile Kemeraltı caddesinde protokol parklanma alanının oluşturulmasını ve gerekli tüm trafik önlemlerinin alınmasını talep etti.

Galata Köprüsü etrafında deniz ulaşımının da kapanmasını isteyen valilik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ve İstanbul Bölge Liman Başkanlığı’na da yazı yolladı.