17 Şubat’ta Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde yapılan ve Diyanet’in yetkilerini daha da artıran değişikliklerin ardından ilk adım Batman’da atıldı. Batman Müftülüğü’nün, “Öğrencilerde Allah’a karşı sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmak” amacıyla ortaokul ve liselerde öğrencilere yönelik eğitimler düzenlemesine izin verildi.

Yetkileri artırılan Diyanet ilk hamleyi yaptı: Uzman vaizlerden öğrencilere eğitim

BirGün/ANKARA

Toplumsal yaşamı ilgilendiren hemen her alanda aktif rol oynayan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yetkilerine 17 Şubat’ta yenileri eklendi.

Başkanlığa okullarda, medya kuruluşlarında ve gençlik kamplarında, “Doğru yolu gösterme” anlamına gelen "irşat faaliyeti" görevi verildi.

Yönetmelik değişikliği ile yetkileri artırılan Diyanet, Batman’daki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitimler ve konferans düzenleme kararı aldı. Batman Valiliği’nce kent genelindeki okullara, etkinliklere yönelik duyuru yazıları gönderildi.

ALLAH’A KARŞI SORUMLULUK

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Akın Arı’nın imzasıyla hazırlanan yazıda, uzman vaizlerce öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek eğitimlerin gerekçesi ise şu ifadelerle açıklandı:

“Duyarlı Gençlik ve Güvenli Toplum projeleri kapsamında gençlerin kendilerine, ailelerine, topluma ve Allah’a karşı sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, ortaokul ve lise öğrencilerine uzman vaizleri tarafından eğitimler ve konferanslar düzenleneceğine dair yazılar ekte gönderilmiştir. Söz konusu yazının ilimiz merkezde bulunan ortaokul ile ortaöğretim okullarına duyuru yapılmasını rica ederim.”