Sosyal medya hesabından "Yıkılasın İsrail! Enkazını göreyim" diye paylaşım yapan AKP'nin 2019'daki Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler'e ait gemilerin İsrail'e mal taşımaya devam ettiği ortaya çıktı. Metin Cihan'a konuşan Güler, gemiyi birkaç ay önce devrettiğini öne sürdü.

Kaynak: Haber Merkezi
"Yıkılsın İsrail" diye paylaşım yapan AKP'li Güler'in gemisi İsrail'e lojistik sağlıyor
Fotoğraf: AA (Temsili)

İktidarın İsrail'in Gazze işgaline karşı hamasi çıkışları devam ederken AKP'ye yakın iş insanları İsrail ile ticaret yaparak ceplerini doldurmaya devam ediyor. Serbest gazeteci Metin Cihan, 2 buçuk sene önce  "Yıkılasın İsrail! Enkazını göreyim" diye paylaşım yapan AKP'nin 2019'daki Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler'in, 7 Ekim'den sonra bile İsrail'e lojistik sağladığını ortaya çıkardı.

Cihan'ın dünya çapında gemi trafiğine yer veren marinetraffic'te kayıtlı bilgilerden derlediği verilere göre, Gazze saldırısının başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'e Türkiye'den toplam 259 ticaret gemisi gitti.

İsrail'le ticareti sürdüren şirketlerin bazıları ise AKP'li yöneticilere ait. Metin Cihan'ın sosyal medya hesabından da paylaştığı kayıtlarına göre, 2019'da AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve eski il başkanı İbrahim Güler'e ait Hatay Ro Ro da, İsrail'le ticareti sürdürüyor. 

"ŞİRKETİ DEVRETTİM"

Metin Cihan, bir paylaşım daha yaparak İbrahim Güler ile görüştüklerini, Güler'in kendisine şirketi birkaç ay önce devrettiğini ve bu işleri bıraktığını söylediğini aktardı. 

Metin Cihan, HÜDAPAR'lı yöneticilerin fabrika açılışına katıldığı Eren Holding'in de İsrail'e çimento sevkiyatına devam ettiğini yazdı.