Yeni yıl öncesi insanlar genelde “Ay yeni yılda sigarayı bırakayım, rejime başlayayım, spor yapayım, internete daha az gireyim, yemekten önce ellerimi yıkayayım, daha güzel bir işe gireyim, para kazanayım, manitama evlilik teklifi yapayım, hobilerimi geliştireyim, daha düzenli bir hayat yaşayayım” gibisinden kafalara, havalara giriyor genelde. Ama neyse ki Yeni türkiye’de bunların hiçbiri ya da çok azı genelde mümkün olacak. Gelin olabildiğince karamsar bir şekilde 2015’e bakalım, neler olacak?

>> Cumhurbaşkanlığı’na alınan kamyonun içinde para bulunabilir. Sonuçta koskoca Aksaray’a öyle dandik kamyon alınacak değil, değil mi? Mega Amir’in de dediği gibi “Lüksün ve ihtişamın bir karşılığı olmalı”. O yüzden ben yeni alınacak kamyonun en azından damper zemininden 15 – 20 santim üzerine kadar 500 Yuro’luk banknotlarla kaplanmış olacağını düşünüyorum. Büyük ülkeye büyük lider, büyük lidere büyük kamyon lazım. Adamlar çalışıyor ama çalışıyor yani. Win-win dediğimiz şey.

>> Yeni yılda Marmaray için satın alınan, tanesi yaklaşık 12 milyon Yuro olan, 38 adet atıl durumdaki tren için yeni planlarım var. O trenlerin de içini para doldurup öyle bekletmeyi düşünüyorum. Sonuçta zengin kime denir? Parasını bitiremeyene değil mi? Ülke olarak bizde de biliyorsunuz para kum. O yüzden de 400 küsur milyon Yuro nedir ki? Sen o canını yolla bana.

>> 2015’te demokrasimiz zaten ileri bir seviyedeyken daha da ileriye gidecek. Hatta adına Yeni Demokrasi denecek. Ülkenin adının başına da “Demokratik” kelimesini ekledik mi, demokrasinin kalesi gibi oluruz valla. Game of Thrones’daki Khaleesi gibi.

>> Yeni yılda yasama, yürütme ve yargıdan sadece “Yürütme” çalışacak. Çünkü bu zamana kadar başarıyla çalışıyordu. Yürütmenin çalışacak olması en çok yürütenlere yarayacak. Yürüttükçe yürüteceğiz. Sonuçta devlet malı deniz, yemeyene ne deriz? Domuz eti de yenmiyor zaten.

>> 2015’te Diyanet’ten de büyük açılımlar bekliyorum. Sonuçta yıllık bütçesiyle CERN’e rakip olabilecek bir kurum bizi doğal afetlere ve kötülüklere karşı dualarla koruyacak. Hatta öyle görünüyor ki 2015’te “Yolsuzluk” tanımı da değişecek. Yolsuzluk yapanlar sevap puanı kazanacaklar, kazandıkları sevap puanlarını 700 bin liralık kol saatleriyle ya da takım elbise içinde taşınan paralarla değerlendirebilecekler. Yolsuzluk yaparken hayatını kaybedenler “Şehit” kapsamına alınacak. Sonuçta bizim kutsalımız da bu ne yapalım? Yaşantımızı kutsalımıza uydurmak zorundayız.

>> Yeni yılda Mega Amir tahmin edemeyeceğimiz hareketlere girecek. Mesela bir gün çıkıp “Kankiler Fuat Avni benim, geceleri yattıktan sonra ayılıp internete giriyorum, her şeyi tek tek yazıyorum” dese şaşırmam artık.

>> Yeni yılda da kesilen ağaçlar, taşan dereler, Üsküdar ve Taksim meydanlarında her yağmurda yüzme havuzları ve çökmeler yaşanacak. Korkmayın, çöksün de üzerimize otursun ülke şöyle bir. Ülkenin oturması çok önemli.

>>Yeni yılda “Milli irade” kavramı da yeni bir boyut alacak. Aksaray’daki bir bardağın fiyatına aylarca çalışan işçiler, 2015’te de aç kalarak iradelerini sınayacaklar.

>> Yeni yılda yine iş kazaları çok moda olacak. Yurtta ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, inşaatlarımızda işçilerimiz hayatlarını kaybedecekler (Hatta şu satırları yazdığım an Irak’ta bir inşaatta Türk işçiler hayatlarını kaybetti).

>> Yeni yılda fıtrat kazanacak, hayat ve insanlık kaybedecek.

>> Kısmetse 2015’in sonu gibi de umut kavramı ölecek. Böyle olunca umut edecek bir şey de kalmayacak.

>> Mümkünse seneye görüşmeyelim.