“Gemide” filmini bilirsiniz. Özetle inşaatlar için dipten kum çekerek bunu taşıyan bir gemi ve gemideki saçma sapan ortamları anlatan bir filmdir. Bir noktada ülkenin gidişatı bu filme benzemeye başladı gibi geldi. Neyse, gelin Kaptan’la yardımcısı Kamil arasında geçen konuşmaya bir bakalım:

Kaptan: N’apıcaz be Kamil? Ana****z s**di.

Kamil: Kızı geri götürelim kaptan, bu iş başka türlü kapanmaz.

Kaptan: Çocuk olma artık cinayete girdik!

Kamil: Kazaydı! Anlatırız, hem herif peze**miş, kimse s**lemez.

Kaptan: Sen öyle san… Sen öyle san… Peze**gi öldür, bir cinayet. Kızı al, iki, adam kaçırma. Kızı en az iki kişi ***k, üç, ırza tecavüz. Her gece ***rara takıl, dört, nereden baksan içicilik. Heriflerin cebinden paralarını al, beş, gasp. Bütün bu b*kları yedikten sonra, polislerin suratına bakıp “Kusura bakmayın abi kaza oldu” diyemezsin. Adamın ***tünden kan alırlar Kamil, kaaan!

Kaptan sigarasından bir nefes çeker.

Kaptan: Hadı kız ***rospu –ki bu **neler “Bakireydi” diyor, bakire kız nasıl ****rospu olur anlamadım gitti. Off her şey karışık… Neyse, karı ****spu ***tik, herif ******veng öldürdük, paralarını aldık, demezler mi “Ulan siz misiniz bu kentin zaptiyesi? ****kerler olm hepimizi ******kerler.

Şimdi de gündeme bakalım:

>>19’uncu Milli Eğitim Şûrası Genel Kurulu’nda İlkokul 1,2 ve 3’üncü sınıflarda zorunlu din dersi verilmesine ilişkin Komisyon kararı kabul edildi. Liselerde ise zorunlu din dersi haftada iki saate çıkarıldı… Çok mantıklı, daha “Anne, baba naber yoooaa?” diyemeyen çocuklar önce dini anlamalılar.  Hem bakın Diyanet İşleri’nin bütçesine? Kaç bakanlığın toplamından fazla. Bu kadar emek boşa mı gitsin?

>>Zorunlu din dersi eğitiminde Sünni İslam’ın büyük yer tutması ve Alevileri dışlaması üzerine getirilen “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi programında Alevilik’e ilişkin içeriğin geliştirilmesi” önerisi reddedildi… Bu da çok mantıklı. Şimdi bu hesaba kalırsak dünyada kaç tane din var, hepsini nasıl öğretelim. Afedersiniz Aleviler de yani biraz Mega Amir’in suyuna gitsin.

>>Yavuz Bingöl’ün “Tayyip Bey’in annesine küfredildi, o da Berkin’in annesini yuhalattı. Bu çok insani” diyerek Mega Amir’i mahalledeki sinirli bir emlakçıya benzettiği sözleri ve kullandığı mantık herkesi şaşırttı. Oysa ki Yavuz Bingöl sadece “Anaya laf yok” ve “Hareket yaparsan hareketin kralını görürsün” deseydi bu kadar tartışma olmazdı. Beyefendi kendisi de “Ben sizin bildiğiniz Cumhurbaşkanları gibi olmayacağım” dedi ve dik durup sözünün ardında mertçe durdu. Gerçekten de tanımlanamaz, bilinemez ve önceden tahmin edilemez bir Mega Amir performansı sergiliyor.

>>Tabii ki Yavuz Bingöl’e önce Mega Amir, ardından da Kısa Amir arka çıktılar… Bakın işte demokrasi budur. Doğru sözleri doğru insanlar hakkında söyleyeceksin ki bi anlamı olsun değil mi? Şimdi Yavuz Bey, aleyhte konuşsaydı, soruyorum sizlere demokrasi işler miydi?

>>Patron iyice çıldırdı, akıllarda ve hafızada büyük indirim: “Bizim polisimiz silah çekip vatandaşı mı öldürdü?” dedi… Hmm eğer Amir bunu soruyorsa demek ki öldürmemiş dememiz gerekiyor. Bu soru biraz tuzak bir soru. Çünkü maalesef silahların çekilme görüntülerini de unutmak biraz zaman alacak.

>>Veee iyi bir haber! Mega Saray’ın 1000 değil, 1500 KÜSUR odası varmış! Kıskananlar çatlasın. Biz de 1 salon 1 oda küsur bir evde oturuyoruz. Acaba “küsur” kaç? Aklıma ister istemez Mega Amir’in zamanında söylediği “1 Allah kuruşu borcumuz yok” lafındaki Kuruş birimi aklıma geliyor, neyse ki ilkokul 1’den itibaren bunun cevabını yeni nesiller öğrenebilecek.
“Gemide” var “Gemicikte” var tabii.