Sadece bir haftada bu kadar güzel şey oluyor. İsterdim ki daha da güzelleri olsun. Siz de benim gibi kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız, aşağıdaki haberlere bir göz atarsınız.

Dj Bıcırıks, “Türkiye’de kardeşliği, milli birliği, beraberliği, ortak kader bilincinin gelişmesini istemeyenler”in bir çevre meselesi gibi başlayan ‘Gezi olayları’nı istismar ettiğini savundu. Gezicilerin zaten isminde meymenet yok. Gezici ne ya? Bedevi misin arkadaş? Birbirine yardım edip kardeşliğin köküne kibrit suyu neden döküyorsun?

Dj Bırıcıks bu hafta durmak bilmedi aslında. PKK’ya yönelik operasyonları ‘huzur operasyonu’ olarak nitelendirerek, operasyonların PKK Türkiye’den çekilmedikçe devam edeceğini söyledi. Bıcırıks, “Evlatlarımızı da kendimizi de feda etmeye hazırız” dedi… Sonuçta herkes ölürse terör kalmaz. Mantıklı geldi bana.

Oooov, işte tam bu esnada AKP’nin neredeyse tüm bakan ve milletvekillerinin çocuk ve akrabalarının bedelli askerlik yaptığı medyaya yansıdı. Sonuçta kimse askere gitmek istemezse, gitmek isteyenlere de engel olamayız değil mi?

Bu ilginç bir gelişme oldu… ‘Terör Soruşturulsun’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi… Sonuçta Meclis neden olağanüstü toplandı? Bir iş yapmak için. Peki terörün nesini soruşturayım bacım? Adı üzerinde, bırakın her kesimden insan ölsün, biz de onları yok edelim. Çünkü biz yok etmezsek, onlar bizi yok edebilir. Şimdi bu durumda, ülkeden kime nasıl silah gitmiş, kim nerede ne yapmış, neyini soruşturalım? Ayrıca bu ülkede çok affedersiniz tüm soruşturmalar milli irademizi çözmek için yapılmadı mı?

Terörün araştırılmasına “I-ıııh olmasın” diyen Bahçeli, ‘Araştırılsın’ diyen CHP ve HDP’yi suçladı… Sonuçta yine dediğim gibi, hiçbir şey araştırılmasın. Sadece bomba ve ölüm yağsın. Yaşasın hayatların kısalığı! Devlet Bey’in yere kapaklandığı fotoğrafın altına “Paralel Devlet” yazan capsçi arkadaş. Sana da yazıklar olsun bu vesileyle!

Bakın bu da çok kritik bir gelişmeydi. Çay tutkunu Bahçeli’den Erdoğan ve Davutoğlu’na: “Kuran’a el bas, koalisyon kuralım”… İki kişiye birden 1. tekil şahıs olarak hitap etmek herkese ya da her haberciye nasip olmaz. Ya arkadaşlar olay kitapla çözülecekse, herkesin eline verelim bir tane. Ne yolsuzluk kalır, ne savaş. Ama söz verin, elinizden bırakmayacaksınız.

Reyiz ateistleri sevmiyor. Çünkü biliyorsunuz bir önceki satırlarda her şeyin tek bir çözümü var gibi. O yüzden de dedi ki: Ülkemde terörist, ateist grupları destekleyenler var… Bu mantıkla birçok bilim insanı direktman cehenneme gidiyor. Tabii o insanlar “Abi yok gibi aslında” diyerek teröristlik yapabilirler, terörün her türlüsüne karşı milli irademiz dimdik ayaktadır. Koyarız kafasına iradeyi.

İşte hayalimdeki bütünleştirici başkan imajı. Aslında Burhan Kuzu yerine ben danışman olsam en azından işe yararım. Bakın reyiz ne dedi: “Mezhep farklılıklarını bir kenara bırakmalıyız. Bizim tek derdimiz var: İslam, İslam, İslam… Mantıklı. Tüm dünya Fenerbahçeli olsa, kimse Fenerbahçe hakkında kötü konuşamaz. İşte birleştiricilik, birliktelik böyle ortaya çıkacak. Herkes bir gün Fenerbahçeli olacak!

Şaka gibi ama değil. Grammy ödüllü şarkıcı Uğur Işılak, “Eğer Meclis’e gidersem uyumam” dedikten sonra Meclis’te uyudu! Bence buraya kadar sorun yok. Sonuçta insanlık hali herkes uyuyor. Ama sonrasında “Vatanseverce uyudum ben” demese iyiydi. Işılak beni de bloklamış Teiyyer’dan, gerçekten modern müziğe dair birçok gelişmeyi almak için artık başka hesaplar takip etmem gerekecek. Zaten Anadolu Ajansı’ndan blok yemişim. İçim dert dolu. Gideyim biraz uyuyayım, moral bozukluğuna da iyi geliyor.

Adalet, kalkınma ve evlatlarımız konulu bir resim. Çerçeveletip duvara asın: PKK’nın saldırısı sonucu yanan otobüste şehit olan Anıl Eruluç’un ailesi tarafından açılan tazminat davası, yürek sızlatan bir kararla bitti. Bilirkişi, anne ve babayı 100’er bin TL borçlu çıkardı… Boşuna demiyorlar bilirkişi diye. Benim bilirkişim, işini de bilir.

Bu arada tahmin edin bakalım hangi partinin valisi, köyler için gönderilen parayla makam aracı aldı… Hem de Audi q7… Yaqışır valime!

Savaşma seviş lafı artık yepyeni 2015 model Türkiye’de “Sevişme, savaş” olarak evrildi. Yaşasın!