90’lara dönüşte bir tek Bucak aşireti eksik kalmıştı. 2021’de Boğaz’a nazır lokanta için ‘Palalı Sabri’nin adamlarıyla çatışan Sedat Bucak’ın yeğeniydi. Firari Bucak’ın yakalama kararının kaldırıldığı iddia ediliyor.

Aşiret adaleti

Siyasal İslam, 20 yıllık iktidarının sonunda ülkeyi bir mafya bataklığına dönüştürdü.

2023, 2071 hedeflerini dillerinden düşürmeyenlerin ülkeyi getirdiği yer; 90’lar karanlığının bile ötesi…

Bir yanıyla geçmişe yolculuk…

Eski aktörler yeniden sahnede.

Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Korkut Eken, Alaattin Çakıcı, 2021 model marifetleri ve kirli geçmişleriyle gündemde.

90’ların devlet bağlantılı genç mafyası Sedat Peker, artık karşı tarafta.

Mehmet Eymür, işkenceci geçmişiyle ekranda.

Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in yönettiği Susurluk Çetesi’nin polis kimlikli tetikçisi Ziya Bandırmalıoğlu ise mafya çatışmasında öldü.

Ve halen bitmedi…

Adı gündeme gelmeyen Susurluk Kazası’nda Mercedes’ten yaralı kurtulan Bucak aşiretinin lideri Sedat Bucak kalmıştı.

Ama Türkiye’de aşiretsiz mafya düzeni olmaz.

Şimdi, 2021’de gölgede kalan bir mafya çatışmasında Bucak aşiretinin adının nasıl geçtiğini yani 90’lardan kalan izleri anlatacağım.

Tarih: 7 Nisan 2021.

Yer: İstanbul Ortaköy’de Boğaz’a nazır ‘S Lounge’ isimli lokanta ve gece kulübü.

Lokantanın önünde dört kişi duruyordu. Kırmızı montlu adamın adı; Mehmet Emin Çelebi. Gezi Direnişi sırasında Taksim’de insanlara pala ile saldıran Sabri Çelebi’nin kardeşi. Gezi’nin aydınlık çocuklarına saldırarak nam yaptılar ve zenginleştiler. İki yıl önce S Lounge’ı işletmeye başlamışlardı. Ama kirayı ödemedikleri için davalık olmuşlardı. O gün mekânın tahliyesine engel olmak için oradaydılar. Sabah icra memurları ve avukatlar gelmiş, tartışmalar yaşanmıştı. Bir çilingir kilidi değiştirirken polisler önlem almıştı. Polisler, icra memurları giderken lokantanın karşısındaki otoparkta kalabalık bir grup onları izliyordu.

KİRA ÖDEMEMİŞLER

Otoparktan ve çevredeki sokaklardan 20 kişi çıktı. En önde Mustafa Remzi Bucak yürüyordu. Mustafa Remzi Bucak; Sedat Bucak’ın kardeşi Serdal Bucak’ın oğlu. Sabri Çelebi’nin şirketine mekânı o kiralamıştı. Aslında Mustafa Remzi Bucak mülk sahibi değil. Ahmet Atabey ve Volkan Daş ile birlikte ‘S Lounge’ı mülk sahibi olan magazin dünyasının tanıdık siması Berent Akdemir’den kiraladılar. Daha sonra Palalı Sabri’ye kiraya verdiler. Kira tartışması nedeniyle uzun süredir tehditler havada uçuşuyordu.

O gün Mustafa Remzi Bucak, karşı tarafın üzerine yürürken etrafında Şanlıurfa Siverek’ten çağırdığı, bazıları koruculuk yapan adamları vardı. Ortağı Ahmet Atabey de üç adamıyla grubun içindeydi.

Geçen ay, 15 Aralık 2021’de tamamlanan iddianameye göre; Mustafa Remzi Bucak mekanın önüne geldiğinde “Şimdi s..tirin gidin buradan. Buralar bizim artık” diye bağırdı.

Mehmet Emin Çelebi karşılık verdi: “Siz kimsiniz lan. Beni buradan çıkaracaksınız. Hepinizi s…erim, hepinizin kafasına sıkarım. Ben Palalı Sabri’nin kardeşiyim. Burası onun mekânı.” Palalı Sabri, o sırada yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştıran fuhuş çetesi ile gündem olmuştu. Bir süre Dubai’de işler çevirdi, son olarak ABD Miami’de lokanta işlettiği ortaya çıktı.

İki grup arasında arbede çıktığı sırada Mehmet Emin Çelebi iki adım geri çekilip gümüş kaplama silahını çıkardı ve havaya defalarca ateş etti. Mustafa Remzi Bucak ve adamları da silahlarını çekip ateş açtı.

Boğaz’ın kıyısında gündüz vakti iki grup birbirlerine mermi yağdırıyordu. Palalı Sabri’nin kardeşi ve üç adamı vuruldu. Ateş kesildiğinde yaralı halde otomobile binip kaçmaya çalıştılar. Mehmet Emin Çelebi ve Hekim Yalçınkaya ağır yaralıydı. Bucak grubundan üç kişi beyaz BMW ile onları takip ediyordu. Sahil yolunda trafik uygulaması yapan polis ekibinin önünde durduklarında araç kan içindeydi. Peşlerindeki beyaz BMW’yi işaret edip “Bizi öldürecekler” dediler. BMW’deki üç kişi gözaltına alınırken yaralılar ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı.

Olay magazin dünyasının isimleriyle sınırlı kaldı. Gazeteler mekânın sahibi Berent Akdemir’in 1995 Türkiye Güzeli ile aşk yaşayan sosyetik isim olduğunu vurguluyordu.

YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Üç kişinin tutuklandığı olayın soruşturması devam ederken 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kamera kayıtlarında Mustafa Remzi Bucak’ın hedef alarak ateş açtığı çok net görünüyordu. Ama 6 ay boyunca yakalanmadı ve 15 Aralık 2021’de iddianame tamamlandı. Mustafa Remzi Bucak’ın arasında olduğu 20 kişi hakkında kasten öldürmeye teşebbüs etmekten dörder kez hapis cezaları isteniyordu.

İddianame tamamlandıktan birkaç gün sonra Mustafa Remzi Bucak ve adamları hakkındaki yakalama kararının üst mahkeme tarafından kaldırıldığı iddia edildi. Gündüz vakti, İstanbul’un göbeğinde 4 kişiyi vuran, ikisini ağır yaralayan şüpheliler böylece bir gün bile hapis yatmadan kurtuldu. Yargılama devam edecek.

2020’lerin karanlığı kimi zaman bir marinaya çökülürken kimi zaman mega yat için girilen mafya çatışmasında kimi zaman ise Boğaz’daki lüks lokantanın önünde silahlar çekildiğinde üzerimize çöküyor. Geçmişin aktörleri ile Gezi Direnişi’ne saldıranların aynı yolda karşılaşması rastlantı değil elbette.