AKP’li Cumhurbaşkanı tarafından Boğaziçi’ne atanan ve yine gece yarısı habersiz şekilde görevden alınan Bulu’yu öğrenciler protesto etti. Boğaziçi Dayanışması, “Taleplerimiz karşılanana kadar, tüm kayyumlar gidene kadar mücadelemiz sürecek” dedi .

Boğaziçi Dayanışması: Taleplerimiz karşılanana kadar mücadelemiz sürecek

Meral DANYILDIZ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan, ardından yine Erdoğan'ın kararıyla gece yarısı görevden alınan Melih Bulu’ya karşı Boğaziçi Dayanışı’nın mücadelesi sürüyor.

Kayyum rektörün direniş için “6 aya biter” dediği ve altıncı ayda gönderildiği Boğaziçi’nde öğrenciler taleplerini Kadıköy’de haykırdı.

“İstifa yok tek başına. Ya tüm kayyumlar, ya tüm kayyumlar” sloganları atan öğrenciler, üniversiteler ve belediyelerdeki tüm kayyumların gideceğine vurgu yaptı.

Yapılan açıklamada, “İlk günden itibaren direnişimizin kayyum düzeniyle ilgili olduğunu tekrar tekrar söylüyoruz. Demokratik taleplerimizin hepsi gerçekleşene kadar mücadelemize daha kararlı şekilde devam edeceğiz. Bunun bir kazanım olmadığını tekrarlayıp, asıl amacımızın tüm kayyumları göndermek olduğunu söylemek için buluştuk. Kayyumlar gidecek, biz kalacağız” denildi.

'DEMOKRATİK BİR SEÇİM İSTİYORUZ'

Bulu’nun Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınmasını “kazanım” olarak görmediklerini dile getiren öğrenciler, mücadelenin tüm kayyumlar gidene kadar süreceğinin altını çizdi.

Boğaziçi Direnişi’nin yaptığı basın açıklamasında, “LGBTİ+’ların ve kadınların hayatı tehlike altında. Bugün sevinecek hiçbir şey olmadığını, mücadelenin yeni başladığını biliyoruz. 12. Cumhurbaşkanı’na yazdığımız mektupta belirttiğimiz gibi, biz artık bu ülkede yaşayan herkesin sorunlarına dair söz söylemek, emekçilerin, ezilenlerin mücadelesine bir tuğla koymak istiyoruz. Yalnızca Boğaziçi’nde değil, tüm kayyumlar gidene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Demokratik taleplerimizi direnişin başında açıkladık. Gerçekten demokratik bir seçim istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ATAMA SÜRECİNİ KABUL ETMİYORUZ

Bulu’nun göreve geldiği ilk anda kapattığı Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Kulübü tarafından yapılan açıklamada da şunlar dile getirildi: “Biz bunu kazanım olarak değerlendirmiyoruz. Bazı kayyumlarla anlaşma çabasına girilmiş, seçim sürecine girildiği duyurulmuş. Bahane, Boğaziçi’nin etik değerleri. Okulun içinde yapılacak atama sürecini kabul etmiyoruz. Kayyumluk rejimi iktidarın bir taşeronu olarak işliyor. Boğaziçi’ndeki mücadele ezilenlerin mücadelesinden ayrı düşünülemez. Mücadelemizi tüm kurumlardaki kayyumlar gidene kadar, rektörlük seçimleri tüm bileşenlerle gerçekleşene kadar devam edecek. Biz döndük, bu devran da dönecek.”