CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, ticari faaliyetleri ile tepki çeken MUÇEV'le ilgili açıklama yaptı. Öztunç, "Çevreyi koruma adı altında kurulmuş bir şirket, ama çevreyi katleden bir şirket. Buranın rantı kime gidiyor? Kimler bundan faydalanıyor? Bunların hepsi gündemimizde, araştırıyoruz" dedi.

CHP'li Öztunç'tan MUÇEV çıkışı: Buranın rantı kime gidiyor araştırıyoruz

Cunhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Marmaris İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Basın toplantısında konuşan Öztunç, son dönemde Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyılarındaki ticari faaliyetleri ile tepki çeken MUÇEV hakkında konuştu.

ANKA'nın aktardığına göre, Öztunç, şunları kaydetti:

“Güya amacı çevreyi korumak. Çevreyi koruma adı altında çevreyi katlediyor. Hayvanları Koruma Derneği adı altında dernek kurulur, içinde horoz dövüşü yaptırılır. Aynı hesap. Çevreyi koruma adı altında kurulmuş bir şirket, ama çevreyi katleden bir şirket. Sayıştay raporlarına baktığınız zaman çok fazla usulsüzlük var. Buranın rantı kime gidiyor? Kimler bundan faydalanıyor? Bunların hepsi gündemimizde, araştırıyoruz.”

AKP'Lİ GÖKCAN VE DEMİR'E TEPKİ

Öztunç, dün Bodrum ziyareti sırasında Muğla’da yapılan 32 Jeotermal Enerji Santrali (JES) ihalesi ile ilgili eleştirilerine, AKP Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir’in verdiği yanıt hakkında da konuştu.

"Hayırdır? Niye zorunuza gitti? Yoksa bu ihaleleri siz mi alacaktınız?" ifadelerini kullanan Öztunç, "Yandaşlarınız mı alacaktı? Neye göre planladınız? Kime göre planladınız? Bu ihalelere çıkarken yerel yöneticilere sordunuz mu? Halka sorma, yerel yöneticiye sorma, ihaleye çık; biz tepki gösterince yazılı açıklamayla goygoy yap" diye konuştu.

'SAĞLIK BAKANI HEPİMİZİ KANDIRMIŞ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka ve hasta sayıları ile ilgili açıklamalarının ardından İngiltere’nin Türkiye’yi ‘karantina listesi’ne eklediğini hatırlatan Öztunç, “Zaten Pandemi nedeniyle turizmde sıkıntı yaşanıyor. Yavaş yavaş turist gelmeye başlamıştı, Ekim ayında, Kasım ayının ortasına kadar Marmaris’e İngiliz turistler gelecekti. Birazcık esnaf, otelci toparlayacaktı. Sağlık Bakanı çıktı bir açıklama yaptı, o da gitti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandeminin başlangıcında, itiraf ediyorum, ben dahil toplumun büyük bir kısmında sempati kazanmıştı. Bir baktık ki verdiği bilgilerin hepsi yanlışmış. Meğer bizi kandırıyormuş. Sağlık Bakanı anladık ki hepimizi kandırmış. Devlet kandırır mı? Devlet şeffaf olur” sözleri ile hükümetin Covid-19’la mücadele politikalarını eleştirdi.