AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda "Süreç neyse o süreci işleteceğiz. Üzerimize düşen görevi yapacağız verdiğimiz sözü tutacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İttifakların genişletilmesi için görüşmeler yürütülüyor. Bugün DSP ve ANAP konusunda bir gelişme olur mu?" sorusuna ise "Takip edeceksiniz duyacaksınız onları" diye yanıt verdi.

Erdoğan’dan "İttifak genişler mi?" sorusuna yanıt
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İttifakların genişletilmesi için görüşmeler yürütülüyor. Bugün DSP ve ANAP konusunda bir gelişme olur mu?" sorusuna "Takip edeceksiniz, duyacaksınız onları" diye yanıt verdi.

Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan, Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine ilişkin gelen bir soruya da "İnşallah. Üzerimize düşen görevi yapacağız verdiğimiz sözü tutacağız" diye yanıt verdi.

"VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTACAĞIZ"

Erdoğan, Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine ilişkin "Cuma günü Finlandiya Cumhurbaşkanı geliyor dediniz haftaya artık Finlandiya konusu Meclis'e gelir mi? Bu iş çözülür mü?" sorusuna "İnşallah üzerimize düşen görevi yapacağız verdiğimiz sözü tutacağız cuma günü kendisiyle görüşeceğiz" ifadeleriyle yanıtladı.

İsveç Başbakanı Kristersson da dün yaptığı açıklamada İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin onaylanmasının farklı zamanlarda gerçekleşmesi ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini söylemişti.

Kristersson, Finlandiya'nın NATO'da olmasıyla İsveç'in de daha güvende olacağını da ifade etmişti.