ABD'nin Minneapolis kentinde polis tarafından öldürülen siyah yurttaş George Floyd için protestolar ve tepkiler devam ederken polis Derek Chauvin'in tutuklandığı bildirildi

George Floyd'u öldüren polis 3 gün sonra tutuklandı

ABD'nin Minneapolis kentinde siyah yurttaş George Floyd'u dakikalarca boğazına diziyle basarak öldüren polis memuru Derek Chauvin, tutuklandı.

Derek Chauvin’in ‘üçüncü derece cinayet’ ve ‘taksirle insan öldürmek’ ile suçlandığı açıklandı. Başka suçlamaların da getirilebileceği belirtildi.

Görevden alınan diğer üç polise yönelik suçlama getirilip getirilmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

GÖSTERİLER BUGÜN DE DEVAM ETTİ

ABD'nin Minneapolis kentinde, siyah Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olayların 3. gününde göstericiler polis merkezine girerek binayı ateşe verdi.

Floyd'un hayatını kaybettiği Minneapolis'in 3. bölgesinde salı günü başlayan gösterilerde, polis ile çoğunluğu siyah göstericiler arasındaki çatışmalar 3. günün gecesinde de devam etti.

TRUMP TEHDİT ETMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından Minneapolis'te başlayan gösterilerin şiddet olaylarına dönüşmesinin ardından kentin belediye başkanını ve göstericileri tehdit etti.

Floyd'un polis şiddetiyle öldürüldüğü Minneapolis'teki gösterilerin 3. gecesinde bir polis merkezinin ateşe verilmesi ve bazı iş yerlerinin yağmalanmasının ardından Trump, Twitter üzerinden tepki gösterdi. Trump, "Arkama yaslanıp Amerika'nın muhteşem şehri Minneapolis'e olanları izleyemem" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

46 yaşındaki George Floyd, önceki akşam, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen yurttaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Eyalette acil durum ilan eden Vali Walz, bölgede polise yardımcı olmaları ve durumu kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıklamıştı.

floyd-un-olduruldugu-minneapolis-te-gostericiler-polis-merkezini-atese-verdi-737207-1.

ABD'de polis tarafından öldürülen George Floyd