İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'değişim' çağrısını yineleyerek, "Değişim şarttır, değişim iyidir; eksikleri, yanlışları tekrarlayarak kazanamayacağımız nettir" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine yanıt veren İmamoğlu, "2019 yılında İstanbul'u iki kez kaybeden, yenilen demokrasi tokadının bunalımı hâlâ bu seçimi kaybedenlerde sürüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
İmamoğlu 'değişim' çağrısını yineledi, Bahçeli'ye yanıt verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Söğütlüçeşme-Yenidoğan Raylı Sistem Metro Hattı İmza Töreni'ne katıldı. İmamoğlu törenin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP içindeki 'değişim' tartışmalarını değerlendiren ve 'değişim' çağrısını yineleyen İmamoğlu, "Değişimle ilgili fikrim net. Değişim olmak zorunda. Yanlış yaptığımız şeyler var, eksik yaptığımız işler var, bunları yaptığımız için seçim kaybediyoruz, kazanmamız lazım artık" dedi.

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Dolayısıyla bundan sonra seçimi kazanma yönünde atacağımız adımlar elbette yanlışları yapmamak, eksikleri tamamlamak, doğruları yapmak. Bunun çok detayı var, bu içerikleri biz partili arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Bunların kamuoyuna açık olacağı zaman da elbette gelecek."

"YANLIŞLARI TEKRARLAYARAK KAZANAMAYACAĞIZ"

"Değişim şarttır, değişim iyidir; eksikleri, yanlışları tekrarlayarak kazanamayacağımız nettir" diyen İmamoğlu, "Devletimizin, milletimizin daha iyi bir yönetime kavuşması için başta benim partim olmak zere bütün muhalefetin bir özeleştiri yapması şarttır. Bunu yaparsak doğruları buluruz. Bu konuda fikrim nettir" ifadelerini kullandı. 

"ZAMANI GELDİĞİNDE PAYLAŞACAĞIM"

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Bugün iktidarın yaptığı yanlışlarla ilgili, yani ihale edip işe başlayamadan iki buçuk üç seneyi heba ettikleri süreçleri söylediğim gibi bizim de kendi hatalarımız var. Farkındaysanız siz veya ben demiyorum biz diyorum. Bu bütün bir iş. O bakımdan tabii ki bunun bir üslubu, yöntemi vardır. Ben hem parti kurumsallığına aykırı hem de parti hiyerarşisi içindeki saygıya aykırı asla hareket etmedim, etmem. Ama elbette ki vatandaşa karşı sorumluluğumuz her şeyin önündedir. Bunu da en doğru zamanda en doğru üslupla en doğru şekilde kamuoyuyla paylaşmaktan da geri durmam. Bunu zamanını merak edenler ya da dilini merak edenler vardır. Zamanı geldiğinde zaten paylaşacağım. Tabii ki geç olmadan olmak zorunda, doğru zamanda olmak zorunda. Buna dönük çalışmalarımız sürüyor."

BAHÇELİ'YE YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İstanbul, 5 yılını kaybetmiş, tarihin gerisine düşmüş, kaos, kriz ve karmaşa dünyanın en büyük Türk kentinin önünü kesmiştir" sözlerine yanıt veren İmamoğlu, "Sayın Bahçeli'nin sözlerine cevap vermeyeceğim. Ama şunu söylemek isterim; 2019 yılında İstanbul'u iki kez kaybeden, yenilen demokrasi tokadının bunalımı hâlâ bu seçimi kaybedenlerde sürüyor" diye konuştu.

İmamoğlu, şunları söyledi: "Ben bu şehirde ahlaklı, nitelikli, çalışkan bir süreç yönettiğimizi biliyorum. Toplumun kabulünü ve saygısını da biliyorum. Bu beni mutlu ediyor. Grup konuşmalarında kürsülerden söylenen dizilen birtakım nameler benim çok önemsediğim hususlar değil. Benim önemsediğim bence yüzde 60'ın üzerinde toplumun kabulünü, onayını almış bir şekilde hesap verebilir, şeffaf bir yönetime devam eden bir belediye başkanı olmak."