Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail'in üç kentine 130 roketle hava saldırısı düzenlediklerini duyurdu. Gazze Şeridi'nden İsrail'e roketlerle düzenlenen hava saldırısında Sderot kentinde 7 kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail’in Aşkelon ve Aşdod kentlerinde yeniden sirenler çalmaya başladı.

İzzeddin Kassam Tugayları: İsrail'in üç kentine 130 roketle hava saldırısı düzenlendi

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde sivillerin ikamet ettiği dairelerin ve ticari ofislerin bulunduğu 14 katlı binayı vurmasına karşılık İsrail'in üç kentine 130 roketle hava saldırısı düzenlediklerini duyurdu.

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Askalan, Netivot ve Sderot kentlerine 130 roket atışı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, roket atışlarının ayrıca Kassam mensuplarının hayatını kaybettiği İsrail saldırısına karşılık düzenlendiği de ifade edildi.

Kassam Tugayları bugün, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında Gazze Tugay Komutanı Basım İsa ile 3 Kassam mensubunun hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İsrail, abluka altındaki Gazze'nin en işlek bölgelerinden birinde yer alan, dairelerin ve ticari ofislerin bulunduğu 14 katlı Eş-Şuruk adlı binayı hava saldırısıyla yerle bir etmişti.

İSRAİL'E DÜZENLENEN HAVA SALDIRISINDA 7 YARALI

Gazze Şeridi'nden İsrail'e roketlerle düzenlenen hava saldırısında Sderot kentinde 7 kişi yaralandı.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan yapılan açıklamada, yaralanan 7 kişinin Askalan kentindeki Barzilai Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bilgisi paylaşıldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada da Gazze’den atılan roketler sonucu yaralananlardan birinin 6 yaşındaki bir çocuk olduğu kaydedildi.

AKŞELON VE AŞDOD'DA SİRENLER ÇALMAYA BAŞLADI

İsrail’in Aşkelon ve Aşdod kentlerinde yeniden sirenler çalmaya başladı. Aşkelon sakinlerine bir sonraki duyuruya kadar korunaklı alanlarda kalmaları talimatı verildi.

Kaynak: AA / İHA