Sedat Peker’in açıklamaları, ‘çökülen kamu malları’ ve ‘derin’ bir ailenin ‘derin’ sırlarına uzandı. Mehmet Ağar’ın oğlu, AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın, ‘gazeteci Yeldan’a Kaharman’a cinsel saldırıda bulunup, ortadan kaldırdığı’ iddiası yine gündeme geldi.

Kaharman’ın 28 Mart 2019’daki, şüpheli ölümüne intihar denmişti. Genç kadının, Ağar ailesi ile ilgili ‘cinsel saldırı’ şikâyeti vardı; dikkate alınmadı. Otopsi raporu hâlâ yok. Tolga Ağar, Kaharman’ı tanımadığını iddia etti.

Oysa öldüğü gün, “… Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” mesajını paylaşmıştı. “Tanımıyorum” ifadesinin ve kayıp otopsi raporunun şüphe uyandırdığı ortada. Pek çok haber de silindi!

Elazığ Savcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın açıklamaları ise şüpheleri gidermedi, artırdı. Savcı ve komutanın, aile ile ilişkisini gösteren fotoğraflar var. Şirin Ünal ve Tolga Ağar… 2 AKP’linin tecavüz ve cinayet şüpheleri ile anılması düşündürücü.

Tıpkı, kamu malları üzerinden servet paylaşımı ve işlenen suç iddiaları gibi.

PELİKAN’IN REFLEKSİ

Peker, farklı refleksleri ortaya çıkardı. ‘Pelikan Çetesi’ pozisyon aldı. Peker dalgası sürerken, ‘gazeteci’ Hilal Kaplan, “FETÖ’nün siyasi ayağı CHP’dir” dedi. Sabık damat-bakan ise camide görüldü.

Sözün ve eylemin ifade ettiği önemli. Albayrak Grubu, sözcüleri ile “Reis’in yanındayız” diyor. Berat Albayrak, “Dünyadan elimizi eteğimizi çektik” mesajı veriyor. Kolay değil! Kavga derinleşip, pislikler daha da saçılacak.

Anlamak için Rus istihbaratının, 2014 raporuna bakmak yeterli: “IŞİD petrolünün büyük bölümü, başta Ceyhan Limanı olmak üzere Türkiye’nin Akdeniz’deki limanlarından aktarılmakta ve BMZ Grup Denizcilik ve İnşaat A.Ş’ye ait petrol tankerleriyle taşınmakta.”

Bayraktarlara ait Powertrans şirketi aynı yıllarda enerji işindeydi. İddialar yine cihadizmden sağlanan ranta çıkıyor. BMZ ve Powertrans’ın nasıl iç içe geçmiş aile yapıları olduğunu yeniden tarif etmek gereksiz! Sadece parantezle, Peker’in dikkat çektiği Azeri iş insanı Mübariz Mansimov’un, BMZ’ye kıyaklarını anımsatalım.

KİMLER TASFİYE EDİLDİ?

Tasfiye edilen sadece Peker ya da Mansimov değil, damat ve ailesi. Peker, sineye çekenleri kızgınlıkla işaret ediyor! Pelikan’ın gözden düşmesi ise politik değil, daha çok ranta dayalı şekilde ekonomik.


Petrol işinin daralması, IŞİD’in çöküşü ile ilgili. Doğu Akdeniz sevdasının boşluğu kapatması zor. Ama yine de petrol petroldür! Çok şeyle doğrudan ilgili. Mesela Beşiktaş Kulübü ya da Demirören ile!

Mansimov’un Palmali’sinin eski çalışanlarından Alaattin Aykaç, Fatih Berber, Ali Kemal Çelikten, Mehmet Erçil ve Natalia Çelikten Azerbeycan Devlet petrolleri SOCAR ile Mansimov arasındaki ticari anlaşmazlıkta Mansimov aleyhine tanık oldular.

Aykaç, ismi özellikle önemli. Palmali’de yönetici ve SOCAR’da hisse sahibiydi. 2012-13 Petkim Petrokimya Holding, 2010-12 Beşiktaş, 2015-19’da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetim kurulu üyelikleri yaptı.

2012’de, Palmali Denizcilik, Beşiktaş Şirketler Grubu’na ait Beşiktaş Gemi İnşaa A.Ş. ile 10 tanker inşası için anlaşma yaptı. İmzaya, Palmali CEO’su Marif Mansimov, Beşiktaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Kalkavan ve Alaattin Aykaç katıldı. Aykaç, nasıl güçlendi? Kimlere fayda sağladı? İlişkiler, Kanal İstanbul’a kadar uzanır.

PETROL KRALLARI!

İGA, (Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişimi) İstanbul Havalimanı’nı inşa ve 25 yıl işletme amacıyla 2013’te kuruldu. İGA, İGA Havalimanı Akaryakıt Hizmetleri A.Ş. hisselerinin sermaye artırımı suretiyle, Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı (THY), Total Oil Türkiye A.Ş. ve Zirve Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verilmesi talebi ile Rekabet Kurulu’na başvurdu. Kurul, 19 Aralık 2019 tarih, 19-45/769-331 sayılı karar ile devre izin verdi.

Zirve, ‘Şahsımın’ yakın arkadaşı Faruk Kalyoncu ve eniştesi Ziya İlgen’in şirketi! 10 bin payı Celal Kalyoncu, 5 bin payı Ömer Faruk Kalyoncu’da.

Total ise 2019’un son ayında Demirören Holding’e geçti. İstanbul Havalimanı’nın 25 yıl boyunca tüm akaryakıt ihtiyacını Zirve ve Total’in içinde olduğu İGA Akaryakıt karşılayacak. Aykaç’ın, Beşiktaş ve TFF Yönetim Kurulu üyesi olmasını anımsayalım. Kanal İstanbul’un Karadeniz’e açıldığı yerde, havaalanındaki liman var. 5’li çete değil, ‘Enişte’ ve ‘Tüpçü’yü de sayarsak 5+2’lik vurgun bu.

FUTBOL SADECE FUTBOL DEĞİLMİŞ!

‘Derin futbol’ burada bitmiyor. Petrol eskisi kadar kârlı değil! Açığı ne kapatıyor? Türkiye’ye indirilecek son parti mala bakmak lazım! Malın, Yüksel Yıldırım’a ait Yılport Limanı’na indirileceği ilan edildi. Yıldırım aynı zamanda Samsunspor Başkanı.

Soylu ile kavgası ve kokainlerin yakalanması… İçişleri Bakanı ya uyuşturucu ile büyük mücadelede ya da… Petrolden limana, parti mallara paylaşım savaşı var. Ezanlar susmaz meselesi değil, gemileri yürütme meselesi. Parsel parsel illegal Türkiye’de, lafla peynir gemisi yürütme vakti geçmedi mi?