Meksika’da sergilenen ve dünyanın gündemine gelen ‘uzaylı fosilleri’ üzerine bir toplantı düzenleyen bilim insanları, sergilenen nesnelerin farklı zamanlara ait farklı parçaların birleştirilmesiyle elde edildiğini açıkladı.

Kaynak: AA
Meksika’da sergilenen uzaylı fosilleri ‘toplama’ çıktı
Fotoğraf: AA

Kendini ‘ufolog’ olarak tanıtan Jamia Maussan'ın Meksika Kongresinde düzenlenen oturumda uzaylılara ait olduğunu iddia ettiği fosilleri sergilemesi, dünyada gündem olsa da Meksikalı akademisyen ve araştırmacılar, Maussan'ın tezlerini bilim dışı olarak değerlendirdi.

Meksika Ulusal Üniversitesi'nden akademisyenler ve araştırmacılar, geçen hafta insan dışı varlıklara ait olduğu iddiasıyla Jaime Maussan tarafından gösterilen fosillerin uzaylı olma ihtimaline yer vermediklerini kanıtlamak için bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda söz alan bilim insanları, karbon-14 testlerine sokulan parçaların farklı zamanlara ait olan varlıklardan elde edildiği ve dolayısıyla bir bütünü temsil etmediğini ifade etti.

Maussan'ı siyasette bir noktaya gelmek için bilimi kullanmakla itham eden akademisyen ve araştırmacılar, sergilenen mumyaların bilim insanlarının güvendiği testlere tabi tutulması gerektiğini vurguladı.

Toplantıya katılan fizik profesörü Alejandro Frank, ufolog Jamia Maussan'ı şarlatan olmakla suçladı.

NE OLMUŞTU?

2015 yılında sahte ve şüpheli bilgiler paylaşan ve komplo teorileriyle ünlü Gaia isimli bir site Peru’nun Nazca bölgesinde bir uzaylıya ait olduğu iddia edilen mumyaları gündeme getirmişti. Aynı yıl Jaime Maussan da, Gaia’ya Nazca bölgesinde mumyalanmış bir bedenin varlığını raporlamıştı. Ancak araştırma sonuçları, bu bedenin bir çocuğa ait olduğunu ortaya çıkarmıştı. Yani Maussan’ın ilk iddiası çürütülmüştü.

‘Ufolog’ Jamia Maussan, yine Peru'da 2017'de bulunan bazı mumyalanmış fosillerin "uzaylılara ait" olduğunu savunmuş ancak incelemelerde bu fosillerin insana ait olduğu belirlenmişti.