Millet İttifakı Ankara Mitinginde iktidar havası
Fotoğraf: DepoPhotos

Hüseyin Şimşek

Millet İttifakı, final mitingini Ankara’da yüz binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirdi. ­13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı Liderleri, belediye başkanları ve milletvekili adaylarının tam kadro katıldığı Ankara Mitingi’nde iktidar havası derinden hissedildi.

Yarın gerçekleştirilecek TBMM ve Cumhurbaşkanı seçimleri öncesi Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak liderler, Başkent’e çıkarma yaptı. Akşam saatlerinde başlayan mitinge katılım sabah saatlerinden itibaren başladı. Liderler, sabah ve öğle saatlerinde farklı kentlerde mitinglerini sürdürürken Tandoğan meydanında doluluğun yüzde yüze ulaştığı görüldü. Mitinge sadece CHP seçmenleri değil ittifakın diğer ortakları İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi seçmenleri de yoğun katılım gösterdi. Her parti seçmeni, kendi bayrak ve flamaları ile alanda yer aldı. İttifak dışı partilerden seçmenlerin de mitinge katıldıkları görüldü. Meydanlarda Kılıçdaroğlu’na destek sözlerinin yer aldığı dövizlerin yoğunluğu öne çıktı. Ayrıca AKP ve Erdoğan karşıtı afişler de meydanda yer aldı.

HAK ARAMA MÜCADELESİ VERENLER DE ALANDAYDI

Mitinge siyasi parti seçmenleri dışında hak arama mücadelesi verenler de katıldı. Kadın cinayetleri, atanamayan öğretmenler, tartışmalı yargı kararları gibi çok sayıda konuya dikkati çeken gruplar, mitingde kendi pankartları ile yer aldı.

GERGİNLİKLERİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Öğle saatlerinden itibaren dolan meydana girişler de yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Alan dışındakiler ve polis ekipleri ile zaman zaman yaşanan kısa süreli gerginliklere ittifak temsilcileri anında müdahale etti ve herhangi bir provokasyonun yaşanmasının önüne geçmeye çalıştı. Parti yetkilileri, alanın hemen her yerinde bulundu. Bu konudaki hazırlıklara özel önem verildiği öğrenildi.

DESTEK ARTARAK SÜRDÜ

Liderlerin tek tek sahneye çıkıp konuşmaları sırasında meydanlardaki coşku arttı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sahneye çıktığı an, en çok coşkunun yaşandığı an oldu. Uzun süre iktidar sloganları atan seçmenler, milletvekili tanıtımları sırasında da desteğini gösterdi.