BioNTech ile Pfizer'ın koronavirüs aşısının Faz 3 deneme sonuçları, New England Journal of Medicine’da yayımlandı. Prof. Dr. Derya Unutmaz, "Bu bilimin zaferi olan yayınlardan biri olarak tarihe geçti" dedi.

Pfizer/BioNTech aşısının Faz 3 bilimsel raporu, NEJM dergisinde yayımlandı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Alman biyoteknoloji firması BioNTech ile Amerikan ilaç şirketi Pfizer'ın BNT162b2 adlı mRNA aşısının Faz 3 deneme sonuçları, dünyanın en saygın tıp yayınlarından biri olan New England Journal of Medicine’da (NEJM) yayımlanarak kayıtlara girdi.

BioNTech firmasının sahibi olan Türkiye kökenli iki bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin de yazarları arasında bulunduğu araştırmanın sonuçları bugün yayımlandı.

Bir yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen bu aşı, Faz 3 aşamasında 43 bin 448 kişi üzerinde denenmişti.

Katılımcıların 21 bin 720’sine BNT162b2 aşısı ve 21 bin 728’ine ise plasebo uygulanan deneme sonucunda, aşının Covid-19’u önlemede etkili olduğu basına yansımıştı.

İki doz şeklinde uygulanan aşının 16 ve üzeri yaş grubunda yüzde 95 etkili olduğu belirtiliyor.

Yayına ilişkin twitter adresinde değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Derya Unutmaz, “Pfizer-Biontech aşısının (BNT162b2) 43,548 kişi üstünde yapılan faz-3 çalışmasının bilimsel raporu, bugün dünyanın bir numaralı klinik bilim dergisi New England Journal of Medicine’de yayınlandı. Bu bilimin zaferi olan yayınlardan biri olarak tarihe geçti” ifadelerini kullandı.