Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sosyal medyadan "Deprem veya binalar öldürmez, Allah öldürür. O da eceli geleni" paylaşımı yapan Prof. Dr. Ali İhsan Göker hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

'Profesör'ün "Deprem ve binalar öldürmez, Allah öldürür" sözlerine savcılık soruşturması

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat sabahı 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıktı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Göker, depremlere ilişkin skandal paylaşımlar yaptı. Toplamda 10 kenti yıkıma uğratan depremlerde, binlerce insanın “Allah tarafından öldürüldüğünü” iddia eden Göker hakkında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından idari soruşturma başlatıldı.

DHA'nın haberine göre, üniversite yönetiminin ardından Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı da paylaşımları nedeniyle Göker hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılığın, Göker hakkındaki soruşturmayı ‘halkı yanlış yönlendirme, bilgilendirme, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamasıyla yürüttüğü belirtildi.

Göker, 10 şehirde yıkıma neden olan 2 büyük depremin ardından sosyal medya hesabından "Deprem veya binalar öldürmez, Allah öldürür. O da eceli geleni. Depremde ölenler aynı anda Mars'ta bile olsalar yine öleceklerdi. Ölüm mekana değil zamana bağlıdır" paylaşımında bulunmuştu.

Sosyal medya kullanıcıları Göker'in paylaşımına tepki göstermişti. Göker, depreme ilişkin bir diğer paylaşımında ise tedbir alınmadığı yönündeki eleştirileri “boş laflar” olarak tanımlamıştı. Tepki çeken paylaşımın ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nce Göker hakkında idari soruşturma başlatılmıştı.