AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum, sık sık gündeme gelen gafları hakkında yaptığı açıklama İmamoğlu’nu hedef alarak, ““'Rakibimin dili sürçtü, ayak, baret.' dedi, şöyle oldu, böyle oldu... Sen bareti görünce o tatilde 'Acaba bununla kayılır mı?' diye üstüne binersin”” dedi.

Kaynak: AA-Haber Merkezi
AKP’li Murat Kurum seri gaflarını savundu, İmamoğlu’nu hedef aldı

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı AKP’li Murat Kurum’un seri gafları dikkat çekiyor. İddiaya göre bu gafları AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündemine de giren Kurum Üsküdar’da bu konu hakkında konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medyada, farklı yerlerde kendilerine laf yetiştirmeye çalıştığını savunan Kurum, gafları hakkında şunları söyledi:

"Artık bizim dil sürçmelerimizden medet umuyor. Yok efendim 'Rakibimin dili sürçtü, ayak, baret.' dedi, şöyle oldu, böyle oldu... Yahu sen bareti, çizmeyi ne bilirsin? Baret, eser yaparken, yangında, depremde, selde milletine hizmet ederken takılır. Sen afet bölgelerine değil tatil bölgelerine kaçtığın için baret nedir bilmezsin. Sen bareti anca o iş yapmadığın tabelalarda kafana takarsın, onlarla poz verirsin. Sen bareti görünce o tatilde 'Acaba bununla kayılır mı?' diye üstüne binersin. Sen ne anlarsın işten, hizmetten. Baret senin gibi algıcıların değil eser yapanların işidir. 1 Nisan'dan itibaren gecemiz gündüzümüz İstanbul olacak, İstanbulluların canı da malı da bize emanet olacak. Deprem başta olmak üzere İstanbul'umuzu tüm doğal afetlere karşı koruyacağız. İstanbul'umuzu hep birlikte dirençli hale getireceğiz.”

SERİ GAFLAR

Kurum’un bu gafları, 2019’da İmamoğlu’na karşı yarışan AKP’li Binali Yıldırım’dan fazla.

'AYAĞIMIZA BARETLERİMİZİ...'

Kurum, gafını seçim çalışmaları için gitti Sultanbeyli’de yapmıştı. Burada konuşan AKP’li Murat Kurum’un şu sözleri anlaşılmamıştı: “Bizi arayanlar… Ayağımıza baretlerimizi çat… Başımıza baretlerimizi giymişiz, ayaklarımıza yine çizmelerimizi takmışız…”

AÇILAN METRO PROJESİ

Kurum yine burada zaten projesi biten ve 16 Mart Cumartesi günü açılacak metronun vaadini vererek, “Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattımızı hızlıca yapacağız” dedi. İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, Kurum’un bu sözlerine karşılık X hesabından şunları yazdı: “16 Mart Cumartesi saat 13.30’da vaat ettiğiniz hattımız açılıyor. Tüm halkımız davetlidir. Siz de.”

ORDU CADDESİ

Fatih ilçesinde yer alan Ordu Caddesi'nin adının Ordu ilinden geldiğini sanan Murat Kurum, daha önce de şunları söylemişti: “Ordu Caddemiz var. İstanbul'da 81 ilden yaşayan kardeşlerimizin isimleri taşıyan caddelerimiz, değerlerimiz var. Ordu Caddesi'nde de cadde ve sokak sağlıklılaştırma çalışması yapılacak.”

‘ÇEKMECELER’İ KARIŞTIRDI

 Kurum, AKP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay ile Küçükçekmece mitinginde konuşurken Küçükçekmece ile Büyükçekmece’yi karıştırmıştı. "Büyükçekmece bizden hizmet bekliyor" diye konuşan Kurum, uyarılar üzerine "Evet Küçükçekmece" diyerek düzeltme yapmış; ardından da “Kesin bunu haber yaparlar bugün” demişti.

YAKA KARIŞIKLIĞI

TRT Haber yayınına katılan Kurum, Beykoz’u İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan ilçeler arasında saymış, şunları söylemişti: “Kadıköy’de 15 bin konutluk şantiyenin bugün bitme aşamasına geldiğini görürsünüz. Üsküdar’da, Kirazlıtepe’de bizim eserimizi görürsünüz. Ümraniye’ye gittiğinizde bizim dönüşüm projemizin yürüdüğünü görürsünüz. Ataşehir’e baktığımızda, konutların yükseldiğini görürsünüz. Geçelim karşıya  Beykoz’un bütün mülkiyet sorunu bakanlık nezdinde çözülmüş. Beykoz Tokatköy’deki dönüşümü görürsünüz.”