CHP'li Murat Bakan, Türkiye Wushu Federasyonu'nun hakkında çıkan haberlere yönelik yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. CHP'li Bakan, "Ciddiyetten uzak bu ‘savunma’, iddiaların gerçekliğine dair ipucu oluyor" dedi. Murat Bakan ayrıca, "Bakanlığın, bir haftadır gündemden düşmeyen ‘ciddi iddialara’ dair inceleme ve soruşturma başlatmasını, gereken adli ve idari işlemleri uygulamasını bekliyoruz" çağrısında bulundu

CHP'li Murat Bakan'dan Türkiye Wushu Federasyonu çağrısı: İnceleme ve soruşturma bekliyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türkiye Wushu Federasyonu'nun hakkında çıkan haberlerle ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Daha önce konuyu Meclis gündemine de taşıyan Murat Bakan, "İnsan, Wushu Federasyonu Başkan'nın fantastik açıklamasını okuduktan sonra, hayata bambaşka bakıyor… Böylesine fantastik bir savunmayı hiçbir siyasetçi kurgulayamazdı! Federasyonla ilgili iddialara yanıt olmayan, ciddiyetten uzak bu ‘savunma’; yüzlerde gülümseme bıraksa da, bir yandan iddiaların gerçekliğine dair ipucu oluyor, diğer yandan federasyon başkanının arkasındaki ‘siyasi gücü’ de net bir şekilde ortaya koyuyor" dedi.

"İNCELEME VE SORUŞTURMA BAŞLATILMASINI BEKLİYORUZ"

CHP'li Bakan, şöyle devam etti: "Fakat maalesef muhatabımız fantastik başkan ve fantastik kurgu denemeleri değil. Muhatabımız, ilgili bakanlık! Bakanlığın, bir haftadır gündemden düşmeyen ‘ciddi iddialara’ dair inceleme ve soruşturma başlatmasını, gerçekleri ortaya çıkararak, gereken adli ve idari işlemleri uygulamasını bekliyoruz."

KONU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI

CHP'li Murat Bakan, gazetemizin ortaya çıkardığı wushu sporcusu Elif Akyüz’ün aynı turnuvaya hem hakem hem de sporcu olarak katılması Meclis gündemine taşımıştı. Murat Bakan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun cevaplaması için sunduğu önergesinde şu soruları sormuştu:

>> Kamuoyuna yansıyan Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz’ün aynı turnuvaya hem hakem hem sporcu olarak katıldığı; Akyüz’ün, annesinin ve kendisinin de dahil olduğu hakemlerin değerlendirmesiyle şampiyon olduğu iddialarına yönelik açıklamanız nedir?

>> Söz konusu iddialar çerçevesinde; TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz, aynı turnuvada hem hakem hem sporcu hem şampiyon olan kızı, kızının katıldığı ve şampiyon olduğu turnuvada hakem olan eşi ve bu durumla ilgili sorumluluğu olan diğer kişilerle ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?

>> TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz hakkında, haksızlık yaptığı iddiasıyla açılan davalar olduğu bilgisinden hareketle; Başkanvekili Akyüz hakkında yürütülen başka soruşturmalar var mıdır? Bunların akıbeti nedir?

FEDERASYONUN AKILLARA ZARAR AÇIKLAMASI

Kurumdaki aile saltanatıyla ülkenin gündemine oturan Türkiye Wushu Federasyonu, haberlerimizi yalanlayamadığı açıklamasında konu dışında birçok ifade kullanıldı.

Wushunun bir ‘aile sporu’ olduğunu belirtilen açıklamada, “Wushu Kung Fu bir aile sporudur. Bir çok aile, Wushu Kung Fu sporunda, gerek sporcu, gerekse antrenör, hakem ve idareci olarak topyekûn aktif yer almaktadır" denildi.

"Türkiye’de ve dünyada belli bir güruhun, örgütlü olarak, kendilerine meslek edindikleri yalan, iftira, yapıştırma, karalama, yalanları birbirine yapıştırıp yalan kurguları ve senaryoları üretme son zamanların modası, alışkanlığı halini almış ve bir sektör olarak karşımızdadır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu pervasız örgütler bir menfaat yumağı olarak ta holdingleşmişlerdir. Gasp, şantaj, zimmet, dolandırıcılıktan sicili bulunan daha da vahimi aynı zamanda vatan satan, hain örgütün gönüllü militanı bu müptezeller, çeşitli farklı, siyasi, içtimai cenahların muzurlukta birleştikleri global bir çetedirler. Amaçları meşru seçilmiş iktidarları gayrimeşru yöntemlerle, darbelerle devirip, kendi menfaat imparatorluklarını Dünya Siyonizm’iyle işbirliği yaparak kurmaktır."

Federasyon açıklamanın sonunda Elif Akyüz’ün türbanlı olmasından dolayı bu haberlerin ‘kasıtlı’ olarak yapıldığını iddia ederek, “Sizin maksadınızı ve amacınızı biliyoruz. Derdiniz başörtüsü!" dedi.

WUSHU FEDERASYONU'NDA NELER YAŞANDI?

Gazetemiz BirGün, kurumdaki aile saltanatını belgeleyen birçok habere imza attı. İşte BirGün'ün gündeme getirdiği haberlerden bazıları:

>> Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz aynı turnuvaya hem hakem hem de sporcu olarak katıldı. Akyüz, annesinin ve kendisinin de dahil olduğu hakemlerin değerlendirmesiyle şampiyon oldu.

>> Elif Akyüz’ün 2012’de Ankara’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda kazandığı altın madalyayla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. YouTube’da wushuleaks adıyla yayın yapan bir kanalda yapılan detaylı analize göre, Akyüz’ün rakiplerine oranla teknik ve fiziksel açıdan yetersiz olduğu ve aldığı puanı hak etmediği ifade ediliyor.

>> Wushu Federasyonu Asbaşkanı Çapoğlu’nun yeğeni Dursun Ali Çapoğlu, 2020 Türkiye Şampiyonası’nda serisini tamamlamamasına rağmen aralarında teyzesinin de bulunduğu hakemler tarafından şampiyon ilan edildi.