Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP heyetinin TBMM'de HDP'yi ziyaret etmesine ilişkin, "Meclis'in işleyişiyle ilgili görüşmek başka bir şey, seçim işbirliği yapmak başka bir şey. Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler, Meclisin işleyişiyle ilgili neredeyse her gün zaten görüşüyorlar" dedi.

Destici'den HDP ziyareti hakkında yorum: Meclis'in işleyişiyle ilgili görüşmek başka bir şey

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP heyetinin TBMM'de HDP'yi ziyaret etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Destici, "HDP ile terörle arasına mesafe koymadığı ve PKK'nın açık siyasi şubesi olduğu için görüşmüyoruz. Bu anlamda HDP ile görüşülmesini doğru bulmuyoruz. Durduğumuz yer aynı. CHP ve Altılı Masa'nın gündeme taşımaları, yalnızca Cumhur İttifakı içinde fitne çıkarma çabasından başka bir şey değil" değerlendirmesinde bulundu.

"Gündemde tutulan görüşmenin, Meclisin işleyişiyle ilgili olduğunu" belirten Destici, "Meclis'in işleyişiyle ilgili görüşmek başka bir şey, seçim işbirliği yapmak başka bir şey. Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler, Meclisin işleyişiyle ilgili neredeyse her gün zaten görüşüyorlar" ifadelerini kullandı.

Destici, şöyle devam etti: "CHP ve Altılı Masa, yerel seçimlerde PKK'nın siyasi partisiyle açıktan işbirliği yaptı. PKK'nın Meclis'teki sözcüleri, bunu açıkça dile getirdiler, 'O koltuklarda bizim sayemizde oturuyorsunuz' dediler. Onların da gıkı çıkmadı."

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakanı Bozdağ, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 2 Ekim’de CHP ve İYİ Parti’nin yanı sıra, iktidar tarafından “terör” ile yan yana getirilmeye çalışılan HDP’ye başörtü konusunda hazırlanan Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili ziyaret gerçekleştirmişti.

AKP heyeti, bu görüşmede HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile HDP Mardin Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ebrü Günay ile bir araya gelmişti.

Beştaş görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, son kararın konuyu görüşecekleri partinin yetkili kurullarında verileceğini dile getirmişti.

Beştaş bununla birlikte şu değerlendirmeyi yapmıştı: “Sunulmadan önce bir görüşmemiz olur, iletmiş oluruz. Tutumumuz tamamen hukuktan yana. Hem bu mesele hem de genel olarak konusu hak ve özgürlükler olan bir olguda, değişiklikte referandumu doğru bulmayız. Bu konu özelinde demiyorum ama sonuçta insanların nasıl giyeceğine dair bir özgürlüğü, hakkı halka nasıl soralım? Zaten bu vazgeçilemez bir hak.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, ziyarete ilişkin şu ifaderi kullanmıştı:

"AK Parti heyetinin anayasa teklifini görüşmek amacıyla Meclis'te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi son derece doğal ve doğru bir adımdır. HDP ile niye görüşülmüş? Biz buna ne diyecek, nasıl bir tepki gösterecekmişiz? Günlerdir cevabı aranan farazi sorular bunlardır. HDP'ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile duymuyorum. AK Parti heyetinin CHP ile kuruduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP'yi dillerine dolamaları müflis ve müfsid bir tavırdır."