Yeni Türkiye’ye yeni yeniler

Selamın hello gençler ve ihtiyarlar ve kaderde yazılana bir adım daha yaklaşan hepimiz. Baktım memleket iyice kuyu kebabına dönmüş. Hangi sistemi, hangi kurumu bir yerinden tutsan etleri löp löp elinizde kalıyor. İşin kötüsü etler de çürümüş. Üzerine tuz atmışlar uzun süredir. Allah’a şükür hayattayız, onu da bulamayan var. Allah’a şükür evimiz, sokağımız başımıza yıkılmadı, onu da bulamayan var. Allah’a şükür çocuğumuz, evladımız, kardeşimiz kaybolmadı. Onları da bulamayanlar var. Allah’a şükür dört duvar arasında sıkışmış değiliz. Özgürlüğünü, işini, hak ettiği muameleyi bulamayan da var. Hal böylesi cacıkken, gelin Yeni Türkiye’ye uygun güzel bir müfredat yapalım kafamıza göre. Bütçesiyle, eğitimiyle, yaklaşımıyla, sevgisiyle, adam kayırmasıyla, yalanıyla dolanıyla güzel bir sistem yapalım. Sen sağ ben selamet yolumuza devam edelim. Ne yediğimiz belli olsun… Bakınız bundan yıllar önce tuvaletlere milyon lira veriliyordu. Şimdi Fethiye’de ve bilumum otogarlarda, tuvalete girebilmek 1,5 lira… Paradan sıfır atarak nasıl da aniden ekonomimiz şahlandı. Allah’a çok şükür dolar düştü. Düştü dediğim de zamanında çıktığında milletin aklını yitireceği 3.40 seviyesi. Neyse bu da böyle kayda geçsin. İleride bu yazı da değerlenir belki. Kim bilir, kim bilebilir.

Gelelim yeni sisteme. Ben size güzel bir özet yapayım. Ana yaklaşımları anlatayım, sonrası zaten cahillikle ve kendi kendine ve kimsenin bakmaması ve kendini geliştirmemesi ile hallolur. Tane tane, anlamayana anlatır gibi yazacağım. Hele bir oturunuz.

a. Dünyanın en süper ülkesi bizim ülke.

Dünyada bizim dışımızda herkes sadece bizim kötülüğümüz için çalışıyor. Komşularımızın hepsi bonzaici gibi. Ne yapacağı belli değil. Biz bunlara karşı dik, diri ve bazı sabahlardaki gibi ayakta durmalıyız. Düşmanlar uyumaz, biz uyuruz. O yüzden uyku düzenimizi ona göre ayarlayalım. Karanlıkta kalkalım mesela. Öyle bir zaman diliminde takılalım ki, sabah çocuklarımız okula zifiri karanlıkta gitsinler. Zaten okullar da artık karanlıkta kalacak komple. Biliyorsunuz parlah zihinleri yurtdışına kaptırıyoruz. O yüzden amacımız parlak zihin yetiştirmemek. Bu sayede bence beyin göçünü beyin göçüğüne dönüştürebiliriz. Yabancılar da bizim etimizden sütümüzden yararlanmasın.

b. Eğitim çok önemli

O yüzden fazla bi şey öğretmemek lazım. Biliyorsunuz, eğitim düzeyi yükseldikçe okumuş insan bir bize bakıyor, bir yaşadığı koşullara bakıyor, bir cebine geçen paraya bakıyor, bir yolda trafikte geçirdiği zamana bakıyor, bir iş güvenliğine bakıyor ve ister istemez bizden biraz soğuyor. O yüzden gelin şu eğitim işini tatlıya bağlayalım. Evlatlarımız geleceğimiz, o yüzden çok da güzel bir gelecek, bizim için iyi bir gelecek olmayabilir. Öncelikle evrim mevrim bunları çok kafaya takmayın. Zaten yeni sistemde bizce düz matematikten ötesi öğretilmesin. Sonuçta ticaret için matematik gerekiyor. Memleketteki gençlerimiz işlerini güçlerini çok da zorlanmadan yapsınlar. Toplama, çıkartma, çarpma onlara yeter. Bölmeyi öğretmeye gerek yok. Öğrenip de memleketi mi bölecek. Yoksa bizi eleştirerek yermeye mi çalışacak? Bölme yasak. Bölme yerine çok güzel çıkartmam var, alır mısınız?

Fizik mizik yalan dolan hep. Dünya düz bile değil, ben size diyeyim. Dünya tek boyutlu. Yükseklik yok, uzay yok. Yukarıda gece gördüğümüz şeyler dekor. Güneş müneş yalan. Zaten eğer güneş, bilim insanlarının dediği kadar sıcak olsaydı hepimiz erirdik. Yerçekimi yok, gök itimi var. Paslanma yok, demirin kaderi var. Durduk yere ölmek yok, ona da uygun bir isim bulduk. Şimdi size söyleyip sürprizini kaçırmayayım ama eğer o şekilde bır sıkıntı olursa, direkt sizi cennete alıyoruz. Cennet zaten aynı bizim ülkemiz. Tek farkı TRT vergisi ve KDV’den alınan ÖTV yok.

Şimdilik bu temellere oturttuğumuz sistemimiz sayesinde ilerleyen yıllarda nefis bir ülke olacağız. Ha zaten nefis bir ülkeyiz ama her şey çok daha nefis olacak. Ya zaten şu anda bilim milim dursa insan yine hayatta kalır. İlerlemeye gerek yok. Durduğumuz yerde ayaklarımız yere iyi bassın yeter. Bizi çekemeyenler anten taksın, çünkü internet, uydu iletişimi filan varken biz hâlâ karasal yayın kullanıyoruz.