Yeni yıl size ne getirecek?

Yıl bitti bitiyor. Tabii yıl bitmeden çok fazla şey de bitmiş, bir kısmı da başlamış olacak. Acaba siz gelecek olan yeni yıldan ne bekliyorsunuz?

Aslında yeni yıldan bir şeyler beklemenin teoride hiçbir anlamı yok. Aynı şeyleri hayatınızdaki bir sonraki gün için de isteyebilirsiniz sonuçta.

Yine de yeni bir sayfa açmak gibi. Tansu Çiller’in başbakanlığına başlaması gibi yeni bir defterde, yeni saçmalıklara yer açmak gibi bir his.

Genelde bir takım kararlar alınır.

En basitinden bir liste yapayım hemen:

1. Sigarayı bırakmak (İsterseniz neden olmasın?)

2. İçkiyi bırakmak (Zaten yaşlandınız, belki de giderayak karaciğerinizi elinize almanın alemi yok)

3. Spora başlamak (Parasını verdiğiniz badi salonuna bir iki kere gidip bırakmazsanız iyi. Para vermeden spora başlamak, de koşmak bedava.)

4. Düzenli beslenmeye niyet etmek. (Artık kokoreç, midye dolma, bumbar dolması, şirdan, 1.5 porsiyon beyti, pide – kebap çeşitlerinden uzaklaşıp daha az et tüketmeye başlayabilirsiniz. Ama düzensiz hayatınızda bu ne kadar kolay olacak?)

5. Düzenli yaşamaya niyet etmek. (Baştan söyleyeyim, o iş çok yaş. Ama bir şekilde kendinizi ikna ederseniz düzene girebiliyorsunuz. Edemezseniz seneye görüşürüz)

6. Bir hobi sahibi olmak. (Bu yazıyı okuyor ve hala bir hobiniz yoksa neden olmasın?)

7. İnternete daha az zaman ayırmak. Twitter ve Facebook sizi mutsuz etmekten başka bir işe yaramıyorsa çok faydalı bir fikir. Güne internetle başlamamak bile akıl sağlığınıza olumlu yansıyacaktır. Aksi takdirde fenomen Anayasa profesörleri ve belediye başkanlarını takip edin, keyfiniz iyice helmelensin.)

8. Bir yerlere seyahat etmek. (Cebinize uygun bir yerler mutlaka vardır, önemli olan harekete geçmeyi istemeniz. Yoksa sizin için en güzel yer hala salondaki çöküzlemiş kanepenin kenarı mı?)

9. Bir sevgili edinmek. (Sosyalleşmenin artık neredeyse Tinder’da barnağı sağa ya da sola yatırma boyutuna geldiği şu günlerde, insan insana, insanca bir ilişki yöntemi neden olmasın? Tindır’a da girecekseniz yine girin ama hobi olarak girin ya da kafaya göre takılın neden sizin hayatınıza karışayım ki?)

10. Evlenmek... (Belki de 2017 sizin evleneceğiniz yıl olacak. Eğer daha bunun farkında değilseniz daha güzel. Evlilik heyecanını da aylar öncesinden hallere girip yaşamayın. Evinizi birlikte kurun, eksik olsun ama sizin olsun, zamanla içi anılarla dolsun. Evet ben Nil Karaibibikligil, Kelebek ekinden kaçtım da geldim.)

11. Sevdiğiniz işi bulmak... (Belki bu yıl ‘Yemişim böyle işi!’ diyerek işinizden ayrılacaksınız. Eğer bu olursa hiç keyfinizi kaçırmayın. Sevdiğiniz işi bulmaya çalışın. Bir süre bulamazsanız o gelip sizi bulur belki de.)

12. Huzuru bulmak... (2016 dolaptan alını yanlışlıkla kafaya dikilen bozuk süt gibi bir yıldı, belki aradığınız huzura 2017’de ulaşırsınız. Tabii bu huzuru nerede bulursunuz, onu bilemem. Belki bir arkadaş, belki bir kedi, belki bir bitki, belki bir köpek, belki bir semendere bakıp huzurun adresini bulacaksınız. Belki de yola çıkıp uzaklara gideceksiniz. Bonus: Çok uzağa gidince de sonsuz bir huzura ulaşılabiliyor sanırım)

13. Piyangodan büyük ikramiyeyi vurmak... (Yeni yıldan bunu diliyorsanız, hiç uğraşmayın, şimdiden gidin bir Kazı-kazan alın ve şans oyunlarından gelecek hayal kırıklığına alışın)

14. Daha özgür olmak. (Belki 2017’de özgürleşeceksiniz. Belki cahillik sizi daha bilgili yapacak. Belki çalışarak özgürleşeceksiniz, belki de sadece daha özgür olmak isteyip özgürleşeceksiniz. Kim bilebilir? -Kim Cong Yu)

15. Seneye görüşmek üzere. Hayat sevince biraz daha güzel, bunu da unutmayın.