Şiddetin, sömürünün, baskının, açlığın ve yoksulluğun hayatlarımızı kararttığı bir dünyada yaşıyoruz.

Gelecek kaygısıyla, geçim derdiyle geçiyor günlerimiz. Ne kendi hayallerimizi gerçekleştirebiliyoruz ne de sevdiklerimize vakit ayırabiliyoruz.

Başkaları için çalışıyor, başkaları için üretiyor, başkaları için yaşıyoruz. Bizim olan hayatımızı, başkalarının keyfi ve zenginliği için harcıyoruz.

Yerimizi hatırlatıyorlar sürekli, haddimizi bildiriyorlar, sınırlarımızı çiziyorlar. Dayattıkları yaşamı, lütfetmiş sayıyorlar. “İşçisin işçi kal”, “kadınsın kadınlığını bil”, “gençsin aklın yetmez”, “garibansın dua et”… Kabullenelim, susalım, şükredelim hatta şükran duyalım istiyorlar.

“Başka yolu yok” diyorlar, “dünyanın kanunu bu”, “ya bu deveyi güdecek, ya bu diyardan gideceksin” diyorlar.

Oysa bizler “başka bir yaşamın”, “başka bir dünyanın” mümkün olduğunu biliyoruz. Yıllardır tükettiğimiz hayatlarımızın yıkıntılarından yepyeni bir hayat kurulabileceğini biliyoruz.

Yepyeni bir hayat umutla kurulacak, neşeyle kurulacak, sevgiyle kurulacak!

Yağmalanan kentlerimizi, kirletilen doğamızı, mahvedilen dünyamızı umutla, neşeyle, sevgiyle iyileştirecek, güzelleştireceğiz.

Barışla, kardeşlikle, dayanışmayla kurulacak yepyeni bir hayat!

Aramıza örülen sahte duvarları, aşılmaz sanılan sınırları, bin yıllık düşmanlıkları yerle bir edecek dostluğun sarsılmaz gücüyle birbirine tutunan ellerimiz.

Emeğimizle kurulacak yepyeni bir hayat: Madenlerde filizlendireceğiz, tarlalarda büyüteceğiz, fabrikalarda dokuyacak, şantiyelerde yükselteceğiz yepyeni bir hayatı!

Özelleştirilen fabrikalarımızı, satılan madenlerimizi, gasp edilen kıyılarımızı kuşatacağız yeniden, halkın olanı geri alacağız haramilerin kirli ellerinden.

Adaletle, eşitlikle, hakkaniyetle kurulacak yepyeni bir hayat!

Yapanın yanına kar bırakmayacağız kötülükleri, kırdıkları dallarımızın hesabını verecekler döktükleri tüm yapraklarımızın.

Eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin egemen olduğu yepyeni bir hayatı hep birlikte kuracağız!

Dünyayı var eden emeğin güçlü kollarıyla, aydınlık bir geleceği kuracağız. Tükenmeyen umudumuz, sarsılmayan direncimiz, azalmayan kararlığımızla…

Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın mücadelemiz.