Memleket iyice saçma sapan bir festival alanına dönüştü. Tam festival gibi de değil. Girişte çıkışta olay çıkıyor sürekli. Kapıda kavga var, badigardlar kafasına göre bir alıyor bir almıyor. Festivaldeki gruplar çok kötü çalıyor, ses sistemi kötü, içecek sırası var deliler gibi. Yemekler pahalı ve yenecek gibi değil. Zaten festivalden çok bir panayır gibi bir şey. İçeride mesela atlı karınca var, dönme dolap, çarpışan arabalar var ama hepsi bakımsız. Dönme dolaptan geçen gün daha birileri düştü. Emniyet mekanizması çalışmıyormuş… Şaka gibi desen şaka gibi de değil. Alanda gölgelik yer yok. Her yer beton. Çok yüksek seste ve dandik müzik çalıyor. Su bile ateş pahası. Gittiğinize gideceğinize pişman oluyorsunuz. Zaten ödeme sistemi de çok kötü. Binmediğiniz, girmediğiniz etkinliklerin de parasını önceden alıyorlar.

***

İşletmeci bambaşka bir insan. Her şeye karışıyor, gelen çocukların saçını beğenmedi diye kapıda çocukları ağlattı daha demin. Bir çocuğun kafasını kapı gibi tık tık tık diye çaldı. Neymiş çocuk zamansız bir şekilde oyuncağa uzanmış. Olacak iş değil. Sürekli etrafta geziyor. “Nasıl eğleniyor musunuz ulan” diye dolaşıyor. Koskoca işletmeci, milyonları var ama vizyonu yok. Mersedesini panayırın kapısına park ediyor her gün. Giriş çıkış zaten dertli, bir de arabanın sağından solundan geçmek gerekiyor. Bu karnavala giriş mecburi. Başka bir yere de gidilemiyor. Görüyoruz, duyuyoruz, güzel konserlerin, gösterilerin olduğu panayırlar, festivaller oluyormuş ama kasabanın tam orta yerine eyledikleri bu tuhaf alandan çıkış mümkün değil. İşin ilginci kaçak girmek çok kolay. Arsızı hırsızı zaten paso sabahtan geliyor, alanda siz dolaşırken cebinizi, cüzdanınızı, telefonunuzu yokluyor. Karnaval alanında güvenlik var ama sadece şeker sırasındaki çocuklara gücü yetiyor. Zaten bütün yankesicileri de tanıyorlar. Ya festival alanında torbacılar halay çekiyor. Herkesin kafası bi dünya. Çarpışan arabalarda sürekli kavga çıkıyor. Zaten kavgada bıçak ya da tornavida yememişseniz, mutlaka arabaların elektriği bir çarpıyor sizi. Herkes eğlenmeye gelmiş ama çok gergin. Yüzler gülmüyor. Alanda çok az kadın var, onlar da sürekli tacize uğruyor. Tepemizde güneş, ötemizde ormanlar var, görüyoruz ama çıkamıyoruz bu labirent gibi festival alanından.

***

Hah palyaçolar geldi şimdi. Gördüğüm en korkunç palyaçolar. Bir de palyaço çıkıp “Ben çok komiğim, bana gülün ulan!” diye bağırıyor. Akıl alacak şey değil, nereden düştük buraya? Eş dost çıkacak yer arıyoruz, bir ara yan yana kaldık çevremizi sardılar sırtlan gibi yankesiciler. Bari kendi müziğimizi yapalım diyorduk, güvenlik geldi elimizden aletleri edevatları da aldı. Ortam çok fena.

***

Her yeri leş götürüyor. Zaten beton üzerindeyiz, giriş için deli gibi para almışlar, zerre temizlik yok. Hiçbir yerde ne yemek, ne içecek için kuyruğa giremiyorsunuz herkes aradan kaynıyor. Zaten alkollü ürünler de yasak. Ama içeride torbacılar fink atıyor o da acayip…

Bakalım önümüzdeki günlerde yeni bir panayır olacakmış.

Gölgelik alanı da var diyorlar.