Genel Başkan Yardımcısı olduğum Avrupa Gazeteciler Birliği’nin (AEJ) kongresi için Bükreş’teyim. Kongre çalışmaları içinde yazı yetiştirme olanağım olmadı...

Genel Başkan Yardımcısı olduğum Avrupa Gazeteciler Birliği’nin (AEJ) kongresi için Bükreş’teyim. Kongre çalışmaları içinde yazı yetiştirme olanağım olmadı. Ancak, deprem haberleri yapmak için Van’da koşturan iki meslektaşımın, haber geçerken yıkılan otelin enkazı altında kalmaları üzerine bir şeyler söylemeden geçmek istemedim.

Bu notu yazdığım sabahın 6’sında henüz onlardan bir haber yoktu. Umarım o deprem dehşeti altında yüzleri birazcık gülümseten mucizelerden biri olur da sağ çıkarlar enkazdan.

DHA’nın Van Bürosu muhabiri Sebahattin Yılmaz ile Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir’in başına gelenler, burada yalnızca beni değil, Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen tüm meslektaşlarını sarstı. Hepimizin kalbi şimdi onlar için çarpıyor.

Bugün eğer yazı yetiştirme olanağım olsaydı, şu son depremin ardından yetkililerin, bakanların söylediklerini alt alta yazar ve üste de “YORUMSUZ” diye başlık atardım.

O otellerde hala insanların kalabiliyor olmasını “açıklayabilmek” için olağanüstü bir “akıl” gerek.

Gerçekten, deprem öldürmüyor!