Dizi Sahil Güvenlik 90’ların California, Malibu sahilinde geçiyordu. Yeryüzünde böyle bir dünya var mı! şaşırtmacalı hissiyatıyla gençlerin aklını çelebiliyordu. Bu Sahil Güvenlik filmi ise emekli Amerikalıların uğrak yeri Florida’da geçiyor

Sahil Güvenlik: Nerede  o renkli Amerika sahilleri

Aksiyon komedilerinin en büyük problemi kesinlikle hikâyesinde çok fazla olay barındırmasından kaynaklanıyor. Üstelik bu olaylar artık ezberlediğimiz klişelerden ibaretse, film ucuz hissiyatından ne yapılırsa yapılsın kurtulamıyor.

Standart bir uyarlama

Sahil Güvenlik isimli 90’ların popüler televizyon dizisini birebir bu filme adapte etmemiş olmaları iyi bir tercih olmuş çünkü yayınlandığı zaman bile dizinin son derece manasız hikâyelerden oluşan iki yüzden fazla bölümü vardı. Sahil Güvenlik filminde, 21 Jump Street dizisinin beyazperdeye uyarlanma yöntemini kullanarak, bilindik basit bir standart tercih edilmiş. Emerald körfezi cankurtaran takımı, Mitch Buchannon (Dwayne Johnson), CJ Parker (Kelly Rohrbach), Stephanie Holden (Ilfenesh Hadera) gözetimleri sırasında yaşanan bir cinayeti araştırmaya başladıklarında hikâyeye uyuşturucu satıcıları, adam kaçırma ve cinayet eklenerek aksiyon damarı açılmış. Ekibe iki altın madalya sahibi baş belası Matt Brody (Zac Efron) eklenince ise işin içine eğlence dahil olmuş.

Hayallerdeki Amerika

Filmin en güzel yönlerinden biri müzikleri. Popüler ve pahalı müzikleri kullanarak filme ciddi anlamda enerji enjekte edilmiş; özellikle Sean Paul ve Dua Lipa’nın No Lie isimli düeti beyazperdeye oldukça yakışmış. Her popüler şarkının altından çıkan ve İngiliz aksanını felç ederek farklı bir diyalekt kullanıyormuş gibi şarkı söyleyen Jamaikalı Sean Paul’un bu parçası bana kalırsa filmin her şeyi. Açılışını son derece popüler, enerjik olan bu parça ile yapan filimin renkli Amerikan gençlik görüntüleri filmin canlı atmosferini iyice perçinlenmiş. Ancak özenilen Amerika artık sadece filmlerde kaldı, bu kadar rahat, eğlenceli ve vurdumduymaz Amerikanvari bir hayat artık Amerika’da kalmadı. Dizi olan Sahil Güvenlik 90’ların California, Malibu sahilinde geçiyordu. Ve yeryüzünde böyle bir dünya var mı! şaşırtmacalı hissiyatıyla gençlerin aklını çelebiliyordu. Bu Sahil Güvenlik filmi ise günümüz daha çok emekli Amerikalıların uğrak yeri Florida’da bir sahilde geçiyor. Orta ve üst sınıfın gittikçe yok olduğu söylenen Florida sahilleri 90’ların Malibu’su kadar parlayamıyor elbette.

Ve meşhur sarışın afet

Zamanın bu meşhur dizisinde Pamela Anderson’un canlandırdığı ve ikonlaşan C.J. Parker karakterini filmde Kelly Rohrbach canlandırıyor. Çoğumuz için yeni olan bu ismi bundan sonra sıkça duyacağımızı, hayatının dönüm noktasını oluşturacak olan bu rolden sonra yeni bir Cameron Diaz doğacağını düşünüyorum. Bu arada sarışın afet deyip geçmemek gerek, Rohrbach tiyatro eğitimli hatta LAMDA’da okumuş gayet donanımlı bir oyuncu. Hep diyorum güzellik asla tek başına yetmez. Güzel kadından bol ne var önemli olan belli bir oyunculuk disiplininden gelerek kendini donatıp eğitmek. Filmin en saçma anı Pamela Anderson’un filmde göründüğü andı. Bu bir devam filmi olmadığından, tekrar çekildiğinden filmde zaten CJ Parker karakteri varken Pamela Anderson’un meşhur göğüs dekoltesi ile toplam 10 saniye gözükmesi son derece garip oldu. Sonuçta filmde bir anda biri yaşlı biri genç iki CJ görmüş olduk. Olsun vegan ve PETA ile birlikte çalışan, senelerin dirayetli hayvan hakları savunucu Pamela ablamızı görmek gene de güzeldi.

Yaş sınırı

Filmin yönetmeni Seth Gordon (Horrible Bossess, Identity Thief) bu filmi çekmiş olmak için çekmiş veya bol sıfırlı bir çeke hayır diyemediği için çekmiş gibi duruyor. Ama itiraf edeyim ben çok daha kötü bir film bekliyordum. Dwayne Johnson’ın Zac Efron’a taktığı isimler filmde en çok gülümsediğim anlar oldu. Kısacası Sahil Güvenlik bazı anları eğlenceli olan, komedi filmine yakışır oyunculukların sergilendiği, renkli, güzel sahil görüntüleri ve vücutlarla dolu ortalama bir aksiyon-komedi filmi. Son bir not olarak sinema salonlarında yaş sınırı kuralına uyulmadığına dair çok fazla mail almaya başladım. Bu filmin yaş sınırı +15 ve özellikle bir iki sahne dolayısıyla ailelerin bu kurala uymasını tavsiye ederim. Aileler, filmlerin yaş sınırı kuralına uyun, uymayanları uyarın.