Size bazı şeyler soracağım Bay Diktatör.

Eski Başbakan Erdoğan 25 Ağustos 2013 tarihinde kendisi hakkında yapılan “diktatör” benzetmesi için, “Ben diktatör olacağım, birisi kalkacak bana diktatör diyecek. Onun vay haline. Çünkü diktatörlüğün mizacında, karakterinde bu tür şeylere tahammülü yoktur, anında götürürler” şeklinde konuşmuştu.

Geçen hafta ise Kayseri’de bir üniversite öğrencisi “Diktatör Tayyip hesap verecek” sloganı attığı gerekçesiyle 1 yıl 2 aylık hapis cezası aldı. Şimdi Bay Diktatör, adı geçen eski Başbakan diktatör olduğu için midir ki birisi kalkıp ona diktatör deyince onun “vay haline” vaziyeti hâsıl oldu, çünkü diktatörlüğün mizacında, karakterinde bu tür şeylere tahammül yok muydu, anında götürürler miydi? Şimdi bu genci diktatörlük mü anında götürdü? Valla merak ettim Bay Diktatör.

Sahi bu ülkede diktatör var mı yok mu? Diktatöre “diktatör” demek suç mu değil mi? Ona göre yazayım dedim, Bay Diktatör.

Size bir “Şey”i daha soracağım Bay Diktatör.

Bu ülkede malum bir Şahıs var. Şahıs’ın ilk harfi “Ş” dir ve “Şe” diye okunur, “Şe” yerine “Şey” diyebiliriz miyiz Bay Diktatör? Şahıs’a “Şey” demek de suç mu Bay Diktatör?

Cevabınızı öğrenmeden şunu da söyleyeyim, anayasal düzenin ve hukukun egemen olduğu her ülkede eleştiri serbesttir ve elbette mesela cumhurbaşkanına hakaret etmek siyaseten çok ayıptır. Anayasal düzenin hiçe sayıldığı hukukun olmadığı bir memlekette ise her eleştiri hakaret sayılır. Hal böyle olunca, insanın meşrebinde vardır, bir punduna getirip patlıcana patlıcan, diktatöre diktatör der. Ama derdim bu değil, çünkü sorularım bitmedi Bay Diktatör.

Size bir Şey hakkında daha soracağım Bay Diktatör.

Önce, aklıma gelen bir fıkrayı anlatayım. Hani bir mahkûm küsuratlı bir ceza bekliyormuş. Ama cezayı verecek hâkime küfür etmeyi kafaya koymuş. Doğrudan mahkemeye küfretse cezası epey fazla, koğuşta nasihat etmişler, “aman makamına küfür etme,” demişler “sadece şahsına küfret, cezası sadece 8 ay!” Mahkemeye çıkmış, hâkim cezasını yüzüne okumuş, “1 yıl 2 ay”. Mahkûm başlamış hâkime saydırmaya: “Rütben cüppen hariç, senin taa … Hâkim Bey!”

Herhangi bir Şey’e veya Şahıs’a, “rütben, cübben hariç” diye saydırsak, cezası nice olur Bay Diktatör? “Eski” Başbakan eleştirilince “Yeni” Cumhurbaşkanı da eleştirilmiş sayılıyor mu Bay Diktatör?

Eh bir de, sırf laf olsun, köşe dolsun diye bir şey sorayım Bay Diktatör. Mehmet Baransu var ya, işte o, 19 Aralık 2011 tarihinde Taraf gazetesinde “AK Partili bir ismin 2004 yılında İsviçre’ye neden gittiğini, gelirken yanında bulunan valizde kaç milyon dolar olduğunu, bu paranın Türkiye’ye neden getirildiğini de doğrusu merak ediyorum” diye yazmıştı. Lakin bu iddiayla ilgili ne bir soruşturma açıldı, ne de ilgili kişiler “Böyle bir şey olmadı” dediler. Baransu ise nedense daha öncekiler gibi bu bilgi ve belgeleri götürüp savcılığa vermedi.

Şimdi yine seçimler kapıda ve ben de merak ediyorum: İsviçre’ye gidip bavulla dönen o milletvekili kimdi, valizinde kaç milyon dolar vardı Bay Diktatör? Hâlâ o tür bavullar gidip geliyor mu Bay Diktatör?

Son bir “Şey” hakkında daha soracağım Bay Diktatör.

Pek bir kibirli olduğun söyleniyor. Peki, kabarabilir misin Bay Diktatör?

Durun! Cevabını ben vereyim:
Kabaramazsın Bay Diktatör! Türkiye güzel Sen çirkin!