Eskiden evde dolanırken bulaştıkça ifrit olduğumuz çamaşır suyunun pantolon ve gömleklerimizdeki lekeleri şimdi sanki birer hayat sigortası gibi.

Lekeleri gördükçe virüsten arınmış olduğumuzu hissediyoruz.

Bizdeki lekeler sadece çamaşır suyu lekeleri, oysa muktedirlerin lekeleri öylesine çıkmaz bir kirden ötürü ki hiçbir çamaşır suyu temizleyemez.

Eskiden olduğu gibi şimdilerde de “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla” vurgusunu işitmekteyiz. Cumhurbaşkanının talimatı olmadan hiçbir şey yapılamaz, tabii ki Cumhurbaşkanının talimatı olmadan sokağa çıkma yasağı da konulamaz. Hepimiz o tuhaf talimli istifanın ardında tuhaf işlerin döndüğünün farkındaydık. İstifanın özeti ise, ironik olarak, artık her şeyin Saray’ın talimatı altında olmadığı şeklinde yapıldı.

İSTİF(R)A LEKESİ ÇIKAR MI HİÇ?

Böylece korona günlerinde Saray’ın yönetme kabiliyetini kaybetmekte olduğu, attığı (ve atamadığı) her adımda ispatlanıyor. Muhalefeti ve muhalefetin belediyelerini virüsten daha tehlikeli gördüklerini bizzat kendileri söylüyor. Bedava ekmek dağıtımını, aşevini bile yasakladıklarına göre attıkları adımların bizi götürdüğü yer Korona’nın siyasete de bulaştığı yerdir.

VİCDANSIZLIK LEKESİ ÇIKAR MI HİÇ?

‘Halkımız’ hiçbir şeyden haberdar değilmiş gibi gözükse de, yardım ve para söz konusu olduğunda, kendisine belediyelerin vereceği yardımlara el konulduğundan hemen haberdar olur. Habersizmiş gibi davranır bir süre daha, orası ayrı. Çünkü muktedir adı üstünde güçlü olandır (yani güç kullanan, tepeden yumruğu indirendir). Devlet bankaları ve kuruluşları bağışıyla şişirilip bir cepten öbürüne aktarılan ve İBAN ile ilan edilen yardım toplama kampanyasında “SMS ile 10 lira vermeyenin maaşı kesilecekmiş” söylentisi de tehdidin cisimleşmiş ve yaygın halidir.

ŞANTAJ LEKESİ ÇIKAR MI HİÇ?

İşsizlik fonu paralarını bile cukkalayıp kasada para bırakmayınca bir nevi kumar oynadıkları anlaşılmaktadır. Her zaman olduğu gibi bu sefer de kumarda her zamanki gibi kasa kazanır mı? Ama bu öyle bir kumardır ki bir kişi milyonları ütecekse, bunun koşulu milyonların bir kişinin kendilerini ütmesine göz yumacak olmasıdır.

“HARAMDA HİLEYE BAKILMAZ” LEKESİ ÇIKAR MI HİÇ?

Son bir haftaya ekledikleri lekelerle temiz bir şey kalmadı zaten. Vaat etmekle mal tükenmez deyip maske dağıtımı vaadinde çuvallamaları, “işçi çıkarmanın yasaklanması” deyip asgari ücretin altında 40 liralık ücretsiz izni yasallaştırmaları, infaz düzenlemesi yaparken organize suç örgütü olarak mafyayı değil örgütlü düşünceyi anladıkları, Salda Gölü saldırısında talandan hiç vazgeçmedikleri, Korona’da dünya çapında ilk 10’a girmiş olmakla bile övünebildikleri bir kirliliğe maruz kalmaktayız.

Virüsten ve lekelerden kurtulmanın ilk yolu nedir? Temizliktir. Korona günleri bitecek ve öteki temizlik günleri de mutlaka gelecektir. Çamaşır suyuyla değil elbette, halkın gücüyle…