Günlerdir Onur’un kızıyla birlikte uyurken çekilmiş fotoğrafları gözümün önünden gitmiyor. Bir kız çocuğu için babanın, bir baba için kız çocuğunun ne olduğunu bilirim. Hem çok üzgünüm bir o kadar da öfkeliyim. Ceyla’ya babasının neden ve nasıl öldüğünü açıklamak o kadar zor ki. İstek bir şarkıyı çalmadı ya da farklı bir şekilde çaldığı için insan öldürülür mü? Sahneye çıkıp da tacize, sataşmaya uğramayan bir tek müzisyen bile yoktur. İşletmeler ise çoğu kez müzisyeni değil müşteriyi kollar ne yazık ki. Zira kapıda bekleyen, işsiz o kadar çok müzisyen var ki…

Son yıllarda her türlü rezilliği yapmayı kendine hak gören bir nesil türedi. Eğitimli ama cahil ve görgüsüz bir kesim. Kaynağı belli olmayan bir zenginliğin şımarık çocukları. Plajlarda loca kapatırlar, müzikli mekânların en ön masalarında bağıra çağıra konuşurlar, elleri, gözleri telefonda, sürekli ya mesajlaşırlar ya da paylaşım yaparlar. Sahnede ne olduğu hiç umurlarında olmaz. Yeni bir şarkıya tahammülleri yoktur. Hep bildikleri ve mırıldanacakları, göbek atacakları şarkılar isterler.

Sanatçıya peçeteyle istek, garsonla şampanya gönderirler, Sahneye bizzat çıkarak solistin kafasına gül dökerler. Sözde milliyetçi ve muhafazakârdırlar ama her türlü rezilliği yapmaktan çekinmezler.

Viski de içerler, şarap da, rakı da ama paylaştıkları fotoğraflarda masalarında sadece boş bardaklar görürsünüz. Devlet büyüklerinin yanında hazırolda ‘resim çekinmeye’ bayılırlar. Paçaları dar ve boyları kısa pantolonlar giyerler. Cuma namazını kaçırmazlar ama kul hakkı yemeye bayılırlar. Homofobiktirler. Osmanlı’nın torunu olmaktan gurur duyarlar. Daha bir sürü özellik sıralanabilir ama Fikret Kızılok yıllar önce bunun şarkısını yazmıştı. Hatta İzzet Öz, Ferhan Şensoy ve Gündoğarken olarak bizler de vokal yapmıştık.

Onur Şener’ in katledilmesinden sonra, yazısında

“Şarkıcının öldürülmesinin ıcığını cıcığını öğrendik de, katillerin istediği şarkının adını öğrenemedik. Tavukları pişirmişem olabilir mi?” diye dalga geçen Engin Ardıç’a gitsin bu şarkı…

Adidas’la tekkelere gidersin
Baklavayla viskileri içersin
Nescafe’yle falımıza bakarsın
Bu can sana kurban olsun
Benetton'dan eşofmanı giyersin
Jogging yapıp nefesini açarsın
Şapır şupur balgamları atarsın
Bu can sana kurban olsun
Come on everybody
We gonna sing together right now
Clap your hand, haydi
I say why
High! One!
Why
Why high one why
Mercedes’le hacetine gidersin
İstemeden ahaliyi ezersin
Tuvalete karikatür çizersin
Bu can sana kurban olsun
Akşam olur gazinoya gidersin
Assoliste çelenk ikram edersin
Evdekilere de dayak atarsın
Bu can sana kurban olsun
Memleketin her tarafı dağ mıdır?
Rock'n Roll'a mapushane var mıdır?
Ölen ölür kalan sağlar sağ mıdır?
Bu can sana kurban olsun