İkiyüzlü insanların çoğunlukta olduğu bir ülkedeyiz. Burada doğduk, burada büyüdük ve büyük bir ihtimalle de burada öleceğiz.

Ortadoğu’nun ölümü kutsayan, yaşamı değersizleştiren, demokrasiden bihaber; eğlenceden, sanattan, bilimden uzaklaşmış insanlarıyla aynı yerdeyiz. Eğer düşünürsek belki bizler de bu olumsuzlukta ev sahibiyiz.

İslamiyet adına yapıldığı savunulan ne anlamını bildiğimiz ne faydasını gördüğümüz ama her gün karşılaştığımız tutucu ve gerici davranışların sergilendiği bir coğrafyadayız. Bir zamanlar İran’ın Mısır’ın Lübnan’ın sanatsever halkı her alandaki sanatsal faaliyetleri bağrına basarken onlardan sonra gelen kuşak genç nüfus hayatlarını dini yaptırımlar ve dini yaşam biçimi üzerine kurmuş ne yazık ki.

Şöyle bir geçmişe bakarsak bu günle kıyaslarsak çok başka bir yaşam görüntüsü çıkar karşımıza. Genellikle muhafazakârlıklarını dış görünüşleriyle kanıtlayan bir kuşak var artık aramızda. Saten ve pastel tondaki türbanlarıyla kocaman jiplerinin direksiyonu başında şehrin sokaklarını arşınlayan hanımefendiler ve dizi filmlerden çıkma bıçkın delikanlılar gibi xs (ekstra small) ve yelekli takım elbiseleriyle boy gösteren eşler, danışmanlar, özel kalem müdürleri vs…

Bizler şarkılarımızı herhangi bir siyasi grup, siyasi parti, sektör çalışanları, futbol takımı fanatikleri ya da bize maddi destek sağlayabilecek holdingler belediyeler için yapmıyoruz. İçimizden geldiği için yapıyoruz. Bu yüzden her zaman bir konser sonrasında ya da hayatın içerisinde karşılaştığımız dinleyicilerimizle hep bir iletişim içinde olabiliyoruz.

Ama bu yeni kuşak ile iletişim kurmakta zorlanıyoruz. Belki de siyasi olarak uzlaşamayacağımız bu insanlarla bir Moğollar, bir Bülent Ortaçgil, bir Gündoğarken, bir Melike Demirağ, bir Fikret Kızılok şarkısıyla, bir Belkıs Akkale türküsü, bir Arif Sağ deyişiyle ortak bir duyguyu hayata geçirebiliriz. Ama günümüzdeki bu kutuplaşma bize birbirimizi tanıma anlama fırsatı vermiyor.

Ama yine de olumlu düşünmekte fayda var. Her şeye rağmen…

Biraz erken de olsa hepinize mutlu bir yıl diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.