Erdoğan bugün önce Almanya’da, ardından Belçika’da konuşacak. Erdoğan’ın yurtdışı programına katılımı artırmak amacıyla cami dernekleri ve imamlara yazı gönderildi

Erdoğan şimdi oy için Avrupa’da: Her camiden en az 50

Erdoğan bugün saat 13.00’te Almanya’nın Karlsruhe kentinde ve aynı gün saat 19.00’da Belçika’nın Hasselt kentlerinde “Gençlik Buluşması” adı altında düzenlenen organizasyonlarda yurtdışı seçmenlerinden oy isteyecek. Türkiye’deki seçim kampanyaları ve mitinglerine yurtdışı programını da ekleyen Erdoğan,  yurtdışı temsilciliklerini devreye soktu.

AKP’nin yurtdışı örgütlenmelerinden Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından organize edilen Almanya-Karlsruhe ve Belçika- Hasselt toplantılarına, katılımı artırmak için ve seçim çalışmalarına destek için tüm dış temsilcilikler devreye girdi.

BACAYI KORKU SARDI
Erdoğan’ın mitinglerine katılımı artırmak amacıyla Avrupa’daki Büyükelçiliklerdeki Din Hizmetleri Müşavirliği cami derneklerine ve imamlarına yazı gönderdi. Brüksel Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği’nden Refik Güner imzasını taşıyan resmi bir yazı ile camilerdeki din görevlilerinden ve cami derneklerinden, her camiden, Erdoğan’ın yurtdışı programına katılımı sağlamak için 50 kişilik isim listesi talep edildi. Yazıda Cuma namazlarında yurttaşların bilgilendirilmesi talep ediliyor. Afişlerin dernek panolarına asılması da istendi.

Belçika Diyanet Vakfı Sint Gillis Waas Muradiye Camisi’nin resmi Facebook sayfasında “Cumhurbaşkanımızın katılacağı programa gitmek için camimizden pazar günü saat 12.30’da otobüs kalkacaktır. Otobüsle gitmek isteyenler cuma saat 15.00’e kadar M.Ç. abimize isimlerini yazdırıp giriş için ücretsiz olan biletlerini temin edebilirler. İsteyen bay-bayan tüm cemaatimiz davetlidir. Not: Büyükelçiliğimizin resmi yazıyla tüm vatandaşlarımıza davetidir!” diyerek TC Brüksel Büyükelçiliği adına duyuru ve AKP’ye destek çağrısı yapıldı.

Oysa Diyanet gecen hafta bir genelge ile yurtdışındaki imamlara "Yurtdışında siyaset yapmayın" demişti.