“Bize binlerce kurban kesmelerine gerek yok. Bizim tek istediğimiz kurban olmamak. Dünya isterse bu kanı durdurur” Kobani’den gelen sığınmacı Yasır Semho

“Bize binlerce kurban kesmelerine gerek yok. Bizim tek istediğimiz kurban olmamak. Dünya isterse bu kanı durdurur” Kobani’den gelen sığınmacı Yasır Semho

•   •   •

Free Zone (Serbest Bölge) adlı filmin Had Gadia şarkısında “Zalimin mazlum ile, celladın kurban ile dönüp durduğu, bu dehşet çemberi, bunca delilik ne kadar daha sürecek böyle?” diye soruyordu.

Bugünün Ortadoğu’da yaşanan insanlık dramı ve zalimlik ne kadar sürecek sorusu hepimize ait!

Hakim siyasal İslamcı paradigmanın boğucu, zehirleyici, öldürücü ve kardeşleri birbirine düşmanlaştıran atmosferde bayramlar anlamsızlaşmış ve tadı kaçmıştır.

Bir yandan savaşın sesi, Ortadoğu halklarının ağıtlarını ve barış çığlığını haince bastırıyor.

Diğer yandan “kurban” için bilenmiş bıçak sesleri, kesilecek hayvanların korkularını, bayramın dayanışma, barış, iyilik, sevgi ve paylaşım olduğu gerçeğini gizliyor.

Bayram için kurban edilecek hayvanı kesenlerin görüntüleri ile elinde bıçak insanı boğazından kesen IŞİD çetelerinin görüntüleri aynı anda haber videolarıyla paylaşılıyor.

Hakikate kör ve sağır kalanlar, bayram için “kurban” derdine düşerken, Ortadoğu’da yüzbinlerce savaş kurbanı insanlardan seçiyor. Kurbanlarını öldürenlerin bayramına tanıklık ediyoruz.

Sokaklar kan içinde.. Bayram mı var?

Kasap kim? Cellat kim?

İktidar! Sermaye! Aç gözlü emperyalistler! Cihatçı çeteler!

Kurban kim?

Masum halklar, ötekiler, yalnızlar, zayıflar, lanetlenmişler, kadınlar, çocuklar, yoksullar, işçiler, azınlıklar ve insanlık!

Cellat kurban için yeni İsmailleri arıyorlar. Ali İsmaillerden, Hevallerde seçiyorlar kurbanlarını!

GEZİ’NİN VE ROBOSKİ’NİN  ÇOCUKLARI KURBAN MI?
Hayvan haklarından bihaber olan ülkenin, insan haklarına saygısı da yoktur.

Gezi’nin çocukları özgürlük istedikleri için öldürüldü! Roboski’nin çocukları katırları ile ekmeğe giderken bombalandılar! Çocuklarımızı kurban seçen AKP iktidarı, bu zalimliği ibadet sayıyor!

Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, “O öldürülünce artık hiçbir bayramın anlamı kalmadı. Ali İsmail valizini sürükleyerek gelecek diye onu balkonda bekliyorum. Ali’siz geçen her gün işkencedir bizim için” diyor.

Roboski katliamı mağduru ailelerden Veli Encü “Bizim için Kurban bayramı, çocuklarımızın, bu devlete kurban edildiğini çağrıştırmaktadır. Bu ülkede katillere bayram yapma imkânı sunulmuştur” demektir.

Gezi ve Roboski anneleri için bayram işkence yaşamanın başka bir adıdır.

AKP KURBANINI İŞÇİLERDEN SEÇER
2002 yılından bugüne 14 bin 700 işçi iş cinayetlerinde öldürülmüş. Kurbanlarını işçilerden seçenlerin, işçi katliamlarını örten demagojileri de hazır; “fıtrat”, “şehit” ve “sektörel vaka”!

Soma işçi katliamında 301 maden işçisi öldürülmüştü. Kar hırsı için işçiler kurban seçilmişti. İşçilerin aileleri için bayram başka anlam taşıyor.

Soma katliamında “kurban” seçilmiş oğlunun mezarı başındaki Baba İsmail’e göre “Bizim için bayram yok. Biz artık buraya oğlumuzun yanına gelerek gözyaşı dökeceğiz. Bizim bayramımız burası” demektir.

KURBAN TEZKERESİ
AKP iktidarının yıkım politikalarının evdeki ve komşudaki sonuçları, bayramların tadını kaçırmıştır!

AKP Suriye’de ve Irak’ta Türkmen, Asuri, Keldani, Alevi, Şii, Kürt, Hristiyan ve Arap halklarına karşı barbarca katliamlar düzenleyen radikal İslamcı terör örgütü IŞİD’e ve türevlerine destek sunarak, Kobani’de Kürt halkına yönelik katliama göz yumarak kurbanlarını ötekilerden seçen “savaş tezkeresi” çıkarmıştır.

Her şeye rağmen Kobani’de özgürlük ve insanlık onuru için direnen Kürt kadınların zılgıtları, IŞİD çetelerini korkutan ses olmaya devam ediyor.

KURBANSIZ BAYRAMLAR İÇİN,  BİRLEŞİK MUHALEFET
“Kurban” edilmekten korkan tek canlı insan değil, ipinden kurtulup kaçan danalar, koyunlar ve boğalar yaşamak için kaçıyorlar. Sokakları adeta savaş alanın dönüştüren kurban terörü, hoyratlık ve rezillik görüntüleriyle haber bültenlerinin reyting amaçlı komedi görüntülerine dönüşüyor.

Kesilmekten korktuğu için 6. Katın balkonundan aşağı atlayan keçinin Heval’ın ölümüne sebep olmasıyla ortaya çıkan dram bir ibadet olabilir mi? Çocuk Heval’ı öldürmek kimin ibadetidir?

İbrahim’in İsmail’i kurban edilmedi!

Kurbansız bayramlar ve devleti kasaplardan arındırmak için, Ali İsmail’leri, Heval’ları, Berkin’leri, Hrant’ları, Koray’ları, Uğur’ları “kurban” eden kasaplara karşı, tüm mağdurların birleşik muhalefet zeminden mücadelesini yükseltmesi sadece zorunlu değildir, boynumuzun borcudur!