Tam gazeteler itibar kaybetti; okur sosyal medyaya kayıyor derken, tam medya susturuldu; ama neyse ki sosyal medyada gizli kalmıyor bazı şeyler derken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerini  "kamu  güvenliğini tehdit" gibi hallerde anlık veya saatlik olarak durdurma hazırlığında olduklarını söyledi. Şimdi tabii herkes olaya sansür tarafından yaklaştı. "Şimdi ne yapacağız biz, muhalefet susturuluyor" filan dendi. Kimsenin de aklına sosyal medya olmazsa olmasın bizim aslanlar gibi "geleneksel medyamız" var demek gelmedi. Zamanında Kardak kayalıklarına botla çıkarma yapan, son olarak Şemdinli'de dağın tepesine masa kurup, "bakın burada hiçbir şey yok" diye  kahve içebilecek kadar cesur bir geleneksel medyamız var bizim. Böyle bir geleneksel medyamız varken niye korkuyoruz ki? Zaten şu sosyal medya dedikleri de üzüntüden, sıkıntıdan başka bir şey değil.  Çoğunluğun tersine, sosyal medyanın olmadığı bir Türkiye'de geleneksel medyayla ne kadar mutlu olacağımıza bir bakalım istiyorum bu haftaki Köşe Vuruşu'nda.

OKEY MASASI
Şimdi sosyal medya hayatımızdan çıkarsa büyük bir boşluk yaşarız orası kesin bak. Ancak Hürriyet ne güne duruyor? 30 kupona Enis Berberoğlu imzalı portatif bir okey masası verebilir pekâlâ. Bir de yanında yapma çiçek hediye ettiler mi keyfimiz Cemil Çiçek olur. Dert tasa kalmaz valla.  Tüm sorunlar yokmuş gibi okeyimize bakalım, devletimiz yaraları sarar nasılsa, bir de okey atarak bittik mi, huzurla kahvesini yudumlayan Enis Berberoğlu pozu verecek gevşekliğe ulaşırız.

ÜTÜ MASASI
Şimdi Zaman gazetesi malumunuz biraz renksiz. Hürriyet'te hiç olmazsa gerçekler sit-com filan gibi renkli kılıflara sarılarak manipüle ediliyor. Zaman gazetesi ve türevleri ise bunu çok daha sıkıcı yöntemlerle yapıyor. E sosyal medya da yok nasıl eğleneceksiniz? Hürriyet'in okey masası verdiği  sosyal medyasız bir dünyada, Zaman da Ütü masası verebilir pekâlâ. Medya yalanlarla sizin kafanızı ütüleyeceğine siz ütü yaparsınız; vakit geçer, canınız sıkılmaz. Twitter'a girip moralinizi bozmaktan iyidir doğrusu.

NİKAH MASASI, AHLAK MASASI
Şimdi sosyal medya olmayınca sosyalleşmek de güç. E sosyalleşmeyince nasıl evleneceğiz, en az üç çocuk filan. Sonra bu çocuklar bir an önce okulları bitirip çoluğa çocuğa karışsın gibi iyi niyetlerle 5 yaşında okula başlatılmıyor mu? Milli Eğitim Bakanı'nın dediği gibi "bir teröristler, bir de laikçiler karşı" buna. E o zaman diğer yandaş gazetelerimize de Nikah Masası vermek düşer. Ne bileyim toplarsın 90 kupon, çıkarsın evlendirme programına filan. Eğlenceli değil mi? O programlarda milletin ahlâkı mı bozuluyor? Akit'ti filan birileri de Ahlâk Masası kurar hayrına herhalde.

24 SAAT FLASH TV
Sosyal medyanın olmadığı bir dünyada sadece "toz pembe" gerçekler olacağı için her daim "vur patlasın" çal oynasın bir ekranımız olur. Öyle bomba patladı, çocuklarımız öldü diye eğlence programları filan kaldırılmaz, mümkün olduğunca görmezden gelinir. Sorun mu? Ne sorunu? Tüm kanallar 24 saat Flash Tv neşesine ulaşır. Bence fena olmaz, Twitter'ı bir günlüğüne bırakıp yerine Flash Tv'yi izleyin, göreceksiniz, keyfiniz keyif olacak. Bir tek rakı masası eksik, ama içkiye koyulan vergilerle o biraz zor. Zaten devletimiz sosyal medyayı kapatıp, bizi bu kadar mutlu ettikten sonra rakıya filan ihtiyaç kalmaz. Hayırlısı...