1 puana duacı

Konya’da zorlu sınav… Ligin namağlup üç takımından ikisi karşı karşıya. Bir tarafta sezona harika başlayan ev sahibi, diğer yanda kazanıp liderliğe yükselmek isteyen Trabzonspor… Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

İlhan Palut’un idaresinde sezona harika başlayan Konyaspor, iyi gidişi devam ettirmek istiyor. Kalesini gole en iyi kapatan ekiplerden biri olan yeşil-beyazlıların Karadeniz temsilcisinin usta ayaklarına karşı ne yapacağı özellikle merak ediliyor.

Bordo-mavililer cephesinde Abdullah Avcı, yine bir deplasman maçına tek Berat’la başlıyor; sanki bazı maçlar Berat’ın yanında özellikle Siopis’i istiyor. Taraftarın gözü şüphesiz takımın gol yükünü çeken Bakasetas’la Nwakaeme’de olacak. Beşiktaş’ın puan kaybettiği haftada Trabzonspor kazanıp zirveye kurulmayı hedefliyor.

Santrayı müteakip deplasman ekibi öndeydi. Atağı başlatan Cornelius, Hamsik’in savunmadan seken ortasını 42. saniyede ağlarla buluşturmuştu. Trabzonspor için harika başlayan maç bir anda kâbusa dönüyordu. 8. dakikada Hugo, Skubic’e yaptığı hareket sonrasında doğrudan atılmıştı.

20’de Konyaspor muhteşem bir golle eşitliği sağlıyordu. Serdar kesmiş, Çekiçi voleyi yapıştırmıştı. Golden sonra yeşil-beyazlılar etkisini artırırken, gözler Avcı’ya çevriliyordu zira oyun değişiklik diye bağırıyordu!

45’te günün etkili ismi Serdar’ın soluyla vurduğu sert şut direkte patlamıştı. Temponun düşmediği yarıda iki gol olması mucize gibiydi, ikinci devre belli ki her şeye gebeydi…

İkinci yarı Abdülkadir’in yerine Djaniny oyundaydı. Avcı’dan defansif bir hamle bekleyenler bu değişikliğe şaşırırken, tabela değişiyordu. Çekiçi ağları bulduğunda, dakikalar hâlâ 46’yı gösteriyordu.

68’de bir kişi eksik oynayan Karadeniz temsilcisi önce Sehic, ardından direğe takılmıştı. Son bölümde orta sahalar kayboluyor, maç biraz Rus ruletine dönüyordu. 76’da Trabzsonspor çok istediği gole kavuşmuştu. Ahmet Çalık’ın uzaklaştırdığı top hemen önündeki Hacıahmetoviç’e çarparak filelere gitmişti.

80’de savunmanın arkasına sarkan Gervinho, Sehiç’e takılmıştı. Bu dakikadan sonra ev sahibi dalga dalga geliyor, Uğurcan kalesinde devleşiyordu. Başka gol olmayınca, dört dörtlük maç 2-2 bitiyordu!

Ne maçtı ama… 40’tan fazla şut atıldı; çok daha fazla gol atılabilirdi. Palut’un talebeleri defalarca kez koparabilecekleri karşılaşmayı koparamadılar. Ama muazzam oynadılar. Trabzonspor’a gelince, uzatmaları da sayarsak 90 dakika bir kişi eksik mücadele ettikleri müsabakadan Uğurcan’ın müthiş performansıyla puan çıkardılar. Avcı çok şanslıydı; defansif olarak sahaya dokunmaması inanılmazdı.