Fenerbahçe'nin kâbusu bitmek bilmiyor. Deplasmanda Akhisarspor'a 3-0 mağlup olan sarı-lacivertliler, küme düşme hattına geriledi

Ege'de keskin viraj... Bir köşede Akhisarspor, diğer tarafta Fenerbahçe. Geçen sezonun kupa beyi olan ev sahibi, bir puan üstündeki rakibini ağırlıyor. Öyle bir maç ki çıkacak sonuç, kulağa şaka gibi gelse de ligin dibini ilgilendiriyor. İki ekip de düşme hattından uzaklaşmak için kazanmayı hedefliyor.

Yeşil-siyahlılarda sağ bek Lopes stoperde, hücum silahı Manu kulübede başlıyor. Sarı-lacivertlilerde ise Şener savunmanın sağına geçmiş, Isla orta sahaya. Son karşılaşmalarda göz dolduran Mehmet Ekici, sakat Valbuena'nın yokluğunda takımı için oldukça önemli gözüküyor.

Ekici'nin uzaktan denemeleriyle demir aldı mücadele. Fenerbahçe daha iyi başlamıştı. 10. dakikada gelişen organize atakta Elif çerçeveyi bulamıyordu. Oyunu dengeleyen Akhisarspor, 25'te öndeydi. Serginho'nun çaprazdan şutunu Harun kötü sektirmiş, stoperlerden daha atik davranan Bokila ağları bulmuştu. Ev sahibi ayağa iyi pas yapadursun, Kanarya'nın tek kozu duran toplara dönmüş gibiydi. Oyun, kulübedeki Benzia'yı çağırıyordu.


İkinci yarı sanki çok şeylere gebeydi...

49'da orta alandaki top kaybı Fenerbahçe'ye pahalıya mâl oluyordu. Savunmanın arkasına kaçan Onur, hafif çaprazdan yan ağlara vurmuştu. 57'de Koeman Şener'in yerine Benzia'yı almış, Isla sağ beke geçmişti. Bu değişiklikten sonra deplasman ekibi tehlikeli gelmeye başlıyordu. 68'de hamle sırası ev sahibine gelmiş, Bokila'nın yerine Manu girmişti. Hemen akabinde de Onur'un yerine Regattin oyundaydı. Cihat Arslan'ın planı akıllıcaydı.

77'de Mehmet Topal'ın yerine İsmail'in girmesi, aslında Kanarya'nın kulübesinin ne kadar dar olduğunu gösteriyordu. 78'de Josue'nin plasesi direkte patlamıştı. Son bölümde rakip kaleye arka arkaya tehlikeli gelmeye başlayan ev sahibi 82'de Manu'yla farkı artırmıştı. Uzatmalarda Regattin'in şık golü skoru ilan etmişti: 3-0!


Akhisar hak ettiği bir galibiyet alırken, Arslan'ın hamleleri şiir gibiydi. 15. haftayı 16. sırada kapatan Fenerbahçe'de bu hafta taşlar yerinden oynarsa şaşırmamalı. Çanlar koca çınar için çalıyor, masaya artık vurmak gerekiyor!