Altay, sakatlarıyla sıkıntılı günler geçiren Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla liderliğe yükselen siyah-beyazlı ekip 18 yıl sonra geldiği lige muhteşem giriş yaptı

Altay'ın gecesi

İzmir’de Cuma mesaisi… Bir tarafta Altay, diğer yanda Beşiktaş… Sıkışık fikstürde iki takımda da eksikler dikkat çekiyor, hele deplasman ekibinde olmayanları değil de olanları saymak daha basit duruyor. Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Yıllar sonra Süper Lig’e dönen İzmir temsilcisi, sezona Mustafa Denizli idaresinde iyi başlamış durumda. Santra öncesinde lider Beşiktaş’ın iki puan gerisinde yer alan siyah-beyazlılarda, deneyimli hoca cezalı Thiam’ın yokluğunda Ceyhun Gülselam’ı sahaya sürmüş. Takımın Fildişili santrforu Bamba sahada, deneyimli gol makinesi Paixao kenarda başlıyor. Rakibin eksikleri düşünülünce, ev sahibinin savunmayı ne kadar zorlayacağı merak ediliyor.

11 eksikle sahaya ayak basan Kartal’da Sergen Yalçın’ın nasıl bir kadro kuracağı merak konusuydu. Başarılı hoca N’Sakala’yı sağ beke, Atiba’yı stopere koymuş durumda. Mecburen genç oyuncularla takviye edilen kafilede genç stoper Serdar ilk kez ligde sahne alabcak. Yanında da 300. resmî maçına çıkacak Atiba oynayacak. Kanadalı istikrar abidesiyle Josef’in performansı sanki bugün daha da hayati olacak. Salı akşamı da devler arenasında Ajax’a konuk olacak İstanbul’un siyah-beyazlılarının bu akşam ne yapacağını kestirmek o kadar zor ki…

Dengeli başlayan maçın ilk tehlikesi 8. dakikada Beşiktaş’tan geliyordu. Josef’in şutunda Lis ayaklarıyla topu çıkarmıştı. Rize’de müthiş bir centilmenlik örneği göstererek haftaya damgasını vuran Erhan Çelenk’in ortasına Kappel kötü vurmasa, 14’te tabela değişecekti. 20’de kornerde Kenan ağları bulsa da, VAR pozisyonda elle oynamayı tespit etmişti.

31’de sakatlanan Pjainic’in yerine Güven oyundaydı. Kalitenin yükselmediği devrenin belki de en güzel anı Naderi’yi yerde gören Güven’in topa taca atmasısydı…

İkinci devrede Naderi’nin yerine 40 yaşındaki İbrahim giriyordu. 47’de Beşiktaş öndeydi. Sol beke geçen Björkander’in hatalı geri pasını değerlendiren Güven’di. 55’te Kenan müthiş sürüklese de bitirememişti. Hemen akabinde Bamba’nın ‘al da at’ dediği Kappel skoru eşitlemişti. Kartal savunması maç başından beri ilk kez bu kadar sırıtmıştı.

İlerleyen dakikalarda giderek tempo düşüyordu. Yalçın, yaptığı değişikliklerle çimlere dinç oyuncular atıyor; sahada birçok futbolcunun yerini de değiştiriyordu. Rakip sahada daha çok pas yapan Kartal, son tercihleri doğru yapamıyordu.

87’de ev sahibi öndeydi. Kappel’in pasıyla savunmanın gerisine sarkan Bamba, Mert’i çaprazdan avlamıştı. Uzatmalarda Rıdvan’ın şutunu Lis iyi çıkarınca, başka gol olmuyordu.

Ligin yenisi Altay, eksik rakibi karşısında geriden gelip kazanmasını bildi. Denizli’nin elindeki kadronun oldukça sınırlı olduğunu söylemeli, Kappel’le Bamba’nın iyi performansının altını çizmeli. Beşiktaş’a gelince… Bu kadar eksikle daha ne yapabilirlerdi ki. Maç içinde bir de Pjanic’i kaybetmeleri sonuçtan daha sıkıcı olsa gerek.