Bursaspor’u Lukas Podolski, Yasin Öztekin ve Burak Yılmaz’ın attığı gollerle 3-0 mağlup eden Galatasaray ligde üç maç aranın ardından galip gelmeyi başardı

Aslan’dan derin bir nefes!

Haftanın galasında Galatasaray, Bursaspor'u ağırlıyor. Şüphesiz Trabzonspor ile birlikte sezonun en büyük hayal kırıklıkları arasında yer alan iki ekibinin mücadelesinden çıkacak sonuç merak ediliyor. Galibiyeti unutanlardan Aslan 4, Timsah 12. sırada sahaya çıkıyor.

Zirve yarışında lider Fenerbahçe'nin yedi puan gerisine düşen ev sahibinin puan kaybına tahammülü yok. Sadece onlar mı, düşme hattının sadece beş puan üstünde yer alan beşinci şampiyon çıkışa geçmek istiyor. 23 sene sonra sarı-kırmızılı taraftarların önüne çıkan Mustafa Denizli mutlak galibiyet istiyor. Tesadüfün böylesi deneyimli hocanın son iç saha maçı yine Bursaspor'a karşıydı. İşte o gün sahada olanlardan Ersel Uzgur da bugün Timsah'ın başında Arena'ya ayak basıyor. Nereden nereye....

Ev sahibinin kulübesinde yabancı yok, deplasman takımı deseniz kaleci Harun dışında Türk yok.

Son yedi randevularında futbolseverlere 29 gol izlettiren iki ekibin kapışması hızlı başlıyordu. Yüksek tempo baş döndürürken, korner verilen bir pozisyonda top benden çıktı diyen Burak alkışı hak ediyordu.

Kendi takım arkadaşına çarpıp yerde kalan Serdar Aziz herkesi korkutmuştu. Onun yerine Sivok henüz ilk yarının ortasında oyundaydı. 25'te Dzsudzsak'ın nefis gördüğü Traore, hemen akabinde de Necid Muslera'ya takılmıştı. 30'da Uruguaylı kaleci bu sefer Emre'ye hayır demişti. Galatasaray savunması haftalardır olduğu gibi dökülmeye devam ediyordu. İleride zaman zaman hızlı paslaşan Aslan ilk yarı boyunca istediği pozisyonları bulamıyordu.
İkinci devre çok şeylere gebeydi; zira mücadele gol kokuyordu.

52'de ligimizin adı en zor yazılan futbolcusu Dzsudzsak Emre'yi güzel gördüyse de iyi bir vuruş gelmemişti. Timsah her hızlı geldiği akında tehlike yaratırken, Aslan'ın akoru bozuktu; pas tercihleri yer yer tribünler için kâbustu. 68'de Aslan öndeydi. Sabri'nin indirdiği topu göğsüyle kontrol eden Podolski müthiş vurmuştu. Son üç maçtır üstünlüğünü koruyamayıp yedi puan yitiren ev sahibi şeytanın bacağını kırabilecek miydi...

80'de bu sefer Podolski Sabri'yi kaçırıyor, onun pasında oluşan karambolde Yasin farkı ikiye çıkarıyordu. Pozisyonda aslında zor durumda Burak'ın çektiği "serseri mayın" şut Yasin'e çarpmıştı. 90'da Podolski şahane getirmiş, Burak iyi bitirmişti.

Bu sonuçla Galatasaray çok istediği üç puanı aldı. Haftaya önce Astana, ardından Beşiktaş maçları var. Mustafa Denizli savunma için formüller üretmek zorunda. Aksi takdirde sonuç yine hüsran olabilir.