Derbi mağlubiyeti sonrası yarıştan kopma noktasına gelen Galatasaray, ligin sürpriz takımlarından Akhisar Belediye’yi Umut, Podolski ve Yasin’in golleriyle 3-2 mağlup ederek rakiplerine ‘pes etmedik’ mesajını verdi

Zirve yarışından uzaklaşmış görünen Galatasaray, her iki takımın savunma oyuncularının da tel tel döküldüğü maçtan galibiyet çıkararak yaralarını sardı.

Galatasaray’ın hücum hattındaki sıkıntıları ve forvet elemanlarının gol yollarındaki yetersizliği aylardır konuşuluyor, ancak defans hattına bakıldığında da durumun içler acısı olduğunu görmek mümkün. Özellikle 4’lü savunmanın göbeğinde oynayan 2 stoper hangi oyuncular olursa olsun bir gerçek değişmiyor. Bu ikili arasında ne bir fikir alışverişi var, ne uyum ne de konsantrasyon. Hemen her duran ve yan top potansiyel bir tehlike oluyor Galatasaray kalesinde. Üstelik hikaye de hep aynı sonla bitiyor. Rakibin oluşturduğu tehlike genellikle Muslera sayesinde savuşturulduğunda savunma elemanları birbirinin yüzüne bakıyor ve ellerini iki yana açıp ne olduğunu anlamaya çalışıyorlar. Sorun şu ki anlamaya da çalışmıyorlar, dolayısıyla da taraftarlar sadece bir sonraki pozisyona kadar rahat olabiliyorlar ancak. Bunu anlayıp çözmeye çalışacak isim Mustafa Denizli. İşi çok zor olacak. Hele hele Semih’in form durumu yerlerde sürünürken. Dün Akhisar’ın kaydettiği ilk golde yapmaya çalıştığı şeyi bir defans oyuncusunun asla yapmaması lazım. Ceza sahası içinde, yüzü kendi kalesine dönükken oldukça süratli gelen topu kontrol etmeye çalışmak adeta intihar.

Aslında Galatasaray 11’inin tümü çaresizdi ilk yarım saat boyunca. Rakip yarı sahada oyun kurmaya çalışan Chedjou ve Sneijder da sık sık yüzlerini rakip kaleye döndüklerinde kendini boşa çıkaran hiçbir oyuncuyu bulamadılar ve iş yine aynen geçen hafta Beşiktaş maçının sonunda olduğu gibi Lukas Podolski’nin rakip savunma oyuncularıyla güreşmesine kaldı. İlk gol de Alman oyuncunun yine böyle bir pozisyonda ceza sahası yayında yaptığı zor şut denemesine Umut’un ayak koymasıyla geldi.İkinci golde bu sefer deneyen Umut, golü atan ise Podolski’ydi. Alman futbolcunun Galatasaray hücumuna yaptığı katkı tartışılmaz. Özellikle takımının rakip sahada daha çok göründüğü maçlarda defans oyuncularına büyük problemler yaratabiliyor.

Bu arada Süper Lig’in son 5 yılının geneline bakıldığında en iyi futbol oynayan takımlardan olan Akhisar’ın da Arena’da tanınmaz durumda olduğunu söylemek lazım. Yukarıda sarı-kırmızılıların defansından bahsettik, ancak Cihat Arslan’ın takımı da Galatasaray hücum oyuncularına kendi ceza sahalarında çok rahat hareket etme imkanı verdiler.