Galatasaray, ikinci yarısını 10 kişi oynadığı maçta evinde Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla üst üste ikinci mağlubiyetini aldı

Aslan son anda yıkıldı

Seyrantepe’de haftanın perdesi iniyor. Milli maç arasına tatsız giden Galatasaray, sezonun flaş ekibi Aytemiz Alanyaspor’u ağırlıyor. Ezeli rakibi Fenerbahçe’nin kazandığı haftada Aslan yeniden kükremeyi hedeflerken, Akdeniz ekibi tekrar liderlik koltuğuna dönmek istiyor.

Sarı-kırmızılılarda ilk 11’de revizyon söz konusu. Fatih Terim; Feghouli ile Belhanda’yı kulübeye çekerken, sakatlıktan dönen Emre Akbaba’yı çimlere atmış. Deneyimli çalıştırıcı ayrıca Babel’le başlıyor. Ligin en golcü ekibi karşısında Falcao-Babel-Akbaba üçlüsünün özellikle işin savunma kısmında yapacakları merak ediliyor, Etebo’yla Taylan’a çok yük binmesi bekleniyor. Formasına tekrar kavuşan sol bek Saracchi’nin Babel’le uyumu ayrıca kafaları kurcalıyor.

Çağdaş Atan’ın idaresinde harika bir başlangıç yapan Alanya’da milli takımda sakatlanan Efecan yok. Onun yokluğunda genç hoca formayı Babacar’a vermiş durumda. Onun santrfor geçmişi hatırlanınca, Bareiro’ya yakın oynaması muhtemel görünüyor. Maestro Bakasetas, kanattaki Davidson ve golcü Bareiro’nun formu dosta güven, rakiplere korku veriyor olsa gerek. Akdeniz ekibi birkaç sezondur yaptıklarıyla dikkat çekiyor, bu topraklarda pek rastlamadığımız transfer aklı özellikle alkışı hak ediyor.

Göztepe efsanesi Nevzat Güzelırmak’ın anısına yapılan saygı duruşunu müteakip localardaki şanslı azınlığın önünde ilk düdük çalıyordu. Daha ilk bölümde bile orta sahalar hızlı düşüyor, özellikle deplasman ekibi geçiş hücumlarıyla etkili oluyordu. İlk çeyrekte kaleciyle karşı karşıya kalanlardan Emre Kılınç da Babacar da topa istedikleri gibi vuramamıştı.

34’te Aslan öndeydi! Moubandje’nin hatasıyla kazanılan penaltıyı kullanan Falcao, hata yapmamıştı. 43’te Fatih’in kötü pozisyon aldığı Babacar’ın frikiğinde skor eşitleniyordu. İlk yarının sonunda Etebo ikinci sarıdan atılıyor, soyunma odasına ev sahibi bir kişi eksik gidiyordu.

İkinci devrede Emre Akbaba’yla Falcao çıkmış, Ömer’le Belhanda girmişti. Akdeniz ekibi sağlı sollu gelirken, Cimbom dayanmaya çalışıyordu. 70’te Belhanda ağları bulsa da VAR yardımıyla gol iptal edilmişti. Televizyon programlarında pozisyon günlerce tartışılacak gibiydi.

86’da Davidson’un şutu az farkla auta çıkıyor, hemen akabinde Bakasetas’ın vuruşu direkte patlıyordu. Uzatmaların son dakikasında Alanyaspor baskısının karşılığını alıyor, Davidson’un şutu Alanyaspor’u liderliğe taşıyordu.

Bir devre bir kişi eksik oynayan Galatasaray, üst üste ikinci mağlubiyetini aldı. Terim’in kadroyu oluştururken, artık bir karar vermesi lazım. Sahada az mücadele eden üç oyuncuyla modern futbolda kazanmak zor. Sahada ne yaptığını ülkenin en iyi bilen ekiplerinden Alanyaspor’a ise tebrikler. Üstüne koyarak ilerliyorlar. Bakalım bu sezon nereye kadar gidebilecekler…