Galatasaray liderlik koltuğunu bir hafta aranın ardından geri aldı. Sarı-kırmızılılar başından sonuna kadar üstün oynadığı karşılaşmada Başakşehir'i 2-0 mağlup etti

Aslan zirve için kükredi!

Seyrantepe'de düello zamanı... Bir tarafta Galatasaray, öbür köşede Medipol Başakşehir... Öyle bir buluşma ki sonucu şampiyonluk yarışındaki bütün takımları ilgilendiriyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kazandığı haftada tüm gözler İstanbul'a çevrilmiş durumda. Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.


Gençlerbirliği karşısında aldığı yenilgiyle liderlik koltuğuna veda eden Aslan için adeta 'tamam mı devam' maçı. Fatih Terim bu zorlu karşılaşmada iki değişikliğe gitmiş. Ankara'da felaket bir görüntü çizen Maicon kenarda, haftalardır oynamayan Denayer sahada. Genç futbolcunun enerjisi ve hızı malum fakat ne durumda olduğu muamma. Bir diğer sürpriz; Selçuk kulübede, Donk çimlerde... Hollandalı futbolcu hem sezon başından beri sıkıntı yaşayan duran top savunmasını iyileştirmek, hem de mücadele gücünü artırmak için oynuyor olsa gerek.

Santra öncesi deplasman ekibi nispeten rahat. Ne de olsa şunu biliyorlar, yenilmezlerse son beş haftaya lider girecekler. Bir galibiyet demek, büyük bir avantaj demek. Abdullah Avcı, Beşiktaş maçındaki gibi Manuel da Costa'yla başlıyor. Alıştığımız gibi paslı çıkamazlarsa, onun ayağından uzun toplar görürsek şaşırmamalı. Bir süredir papatya falı baktıran 'Arda eski takımına karşı sahne alır mı' konusu da cevap bulmuş. Bakalım sarı-kırmızılıların eski kaptanı, bir zamanlar kahramanı olduğu tribünlerin önünde neler yapacak?

Tempolu başladı maç. Taraftarının da desteğini arkasına alan ev sahibi iştahlıydı. Bir süredir formsuz olan Garry Rodrigues henüz 4. dakikada ağları bulabilirdi. İlk çeyrek dilimle birlikte Başakşehir dizginleri eline almış gibiydi. Adebayor'a tabela değişebilirdi. Sıkışan oyunda tansiyon iyice artmıştı. 43'te sağdan gelişen kontrada Gomis'e savunma vurdurmamıştı. İlk yarı oldukça gergin bir şekilde noktalanmıştı. Şüphesiz birkaç gün Halil Umut Meler konuşulacaktı; Arda ile Emre de ziyadesiyle bunun parçası olacaktı...

İkinci devre gollerden kartlara birçok şeye gebeydi...

49'da gelişen hızlı akında önce Adebayor, ardından Emre sonuç alamıyordu. Özellikle sağ kanattan gelen Cimbom son tercihleri doğru yapamıyordu. 60'ta ev sahibi muhteşem bir golle öne geçiyordu. Mariano kendi sürüklediği akını ceza sahası dışından enfes bir şutla bitirmişti. Brezilyalı sağ bek soluyla topa nefis bir falso vermişti.

76'da oyuna sonradan giren Tolga getiriyor, Gomis dar açıdan Volkan Babacan'ı geçemiyordu. 83'te dar açıdan Caiçara'nın vuruşu direğe takılıyordu. 90'da fark ikiydi! Kornerden Adebayor'a çarpan top ağları bulmuştu. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" tezahüratıyla çalan son düdükle Aslan yine liderdi.

Bu sonuçla zirve yeniden arapsaçına dönmüş durumda. Mariano'nun usta vuruşu futbolun vasatı pek aşamadığı derbinin unutulmazıydı. Bir şey kesin; bu yarışa yürek dayanmaz!