Evinde ağırladığı Anderlecht’i 2-0 mağlup eden Fenerbahçe gruptan çıkma yolunda dev bir adım attı

Avrupalı Kanarya!

Ali Murat Hamarat

Avrupa Ligi’nde kritik sınav… Bir köşede Fenerbahçe, öbür yanda Anderlecht. Kadıköy’de sarı-lacivertiler gruptan çıkma yolunda üç puan kovalıyor. Deplasman ekibi için de mücadele köprüden önce son çıkış misali. Alacakları bir mağlubiyet onlar için yolun sonu anlamını taşıyor. Belçika ile ülke puanı konusunda çekiştiğimiz hatırlanınca alınacak bir galibiyet ilerisi için önemli olabilir; akılda tutmakta fayda var.

Derbide yitirdiğimiz Koray Şener’in anıldığı koreografiyi müteakip 18.50’de çaldı ilk düdük. Organizasyon, elbette ki Şampiyonlar Ligi’nin gölgesinde de böyle bir başlangıç saati olur mu? Bu saatte tren kalkar, otobüs yola çıkar, uçak havalanır da Avrupa Kupası karşılaşması demir almaz! UEFA, belli ki küçük çocuğuna hor davranıyor ya neyse…

Koeman, beklenen 11’i çimlere atmıştı. Yine kâğıt üstünde çift forvetti Kanarya. Slimani ile Frey ikilisinin ileride basması pek muhtemeldi. Onlar tamamdı da kenarlardaki Valbuena ile Ayew’in ne yapacağı merak konusuydu.

Tam da düşünüldüğü gibi başladı maç. Ev sahibi ileride basıyor, ilk 20 dakikalık dilimde de birkaç defa tehlikeli geliyordu. 19’da altıpasın köşesine kadar rahat giden Hasan Ali çerçeveyi bulsa, tabela değişmişti. Sonradan Fenerbahçe hız kesiyor, rakip daha çok topa sahip oluyordu. Onlar adına en tehlikeli pozisyon devrenin sonunda gelirken, Trebel’in frikiği direkten auta gitmişti.

İkinci yarı Kanarya yine rakibini ısırıyordu. 53’te Elif, 58’de Slimani tribünleri ayağa kaldırıyordu. Neredeyse tüm sahayı topla geçen Cezayirli forvet son hareketi yapamamıştı. 71’de Kanarya öndeydi. Soldan Valbuena kesmiş, Ayew kafayı uzatmıştı. Acaba Ganalı topa dokunabilmiş miydi… Ne olursa olsun, tabela değişmişti. 74’te Anderlecht savunmasının akıl almaz hatasını değerlendiren Valbueana, Frey’e ‘al da at’ demişti. 80’de Bakkali’nin ikinci sarıdan atılmasıyla taraftarlar iyice rahatlıyordu. Kalan dakikalar formaliteden ibaretti…

avrupali-kanarya-528969-1.

Fenerbahçe Valbuena’nın şov yaptığı maçı kazanmasını bildi. Son düdükten sonra giyilen Koray Şener formaları günün güzelliğiydi. Ezeli rakiplerine edilen küfürleri bir tarafa bırakmalı ve iki camia arasında artık tansiyonun düşmesi için yetkililer çabalamalı! Göz göre göre nefret ekiliyor, şiddet biçiliyor.