Bak işte yaklaşıyor Fırtına!

Karadeniz’de gündüz mesaisi… Bir tarafta lider Trabzonspor, öbür yanda yakaladığı müthiş formla düşme hattından kurtulan Kasımpaşa… Nefesler tutulmuş, Zorbay Küçük’ün çalacağı ilk düdük bekleniyor.

Takipçisi Konyaspor’un kazandığı haftada bordo-mavililer hata yapmak istemiyor. Teknik direktör Abdullah Avcı bu kritik maçta savunmada Denswil’le Vitor Hugo ikilisine görev vermiş. Deneyimli hoca karşılaşmada yerli haklarını Uğurcan, Dorukhan ve Abdülkadir Ömür’den yana kullanırken, Bakasetas kulübede başlıyor. Tribünleri dolduran binlerce taraftarın gözü şüphesiz Visca-Nwakaeme-Cornelius üçlüsünde olacak.

Sami Uğurlu idaresinde kanatlanıp beşte beş yaparak buraya gelen deplasman ekibinde sezonun yıldızı Umut Bozok. Memleketin en çok gole katkı yapan oyuncusu olan forvetin lideri üzüp üzmeyeceği merak ediliyor. Donk ve Bruma’nın yokluğunda stoper oynayacak Brecka’yla Tarkan, bakalım liderin usta ayaklarına karşı zorlanacak mı? Özellikle takım savunmasını çok iyi yapan lacivert-beyazlılar, bu virajdan da çıkıp iyice rahatlamayı hedefliyor.

Hızlı başlayan Trabzonspor, 6. dakikada öndeydi. Dorukhan’ın geliştirdiği akında Visca harika vurmuştu. Son olarak Galatasaray karşısında üç puanı getiren Boşnak yıldız kalitesini konuşturmuştu. 12’de Abdülkadir’in nefis pasıyla buluşan Cornelius, topu istediği gibi aşıramıyordu.

İlk çeyrekten sonra ise etkisini artıran Kasımpaşa pozisyonlar buluyordu. İki tarafın da frene basmasıyla, oyun dengelenmişti. Uzatmalarda bordo-mavililerin savunmasındaki bir anlık hata pahalıya patlayabilirdi. Stoperler etten duvar örmese, skor eşitlenecekti. İkinci devre sanki her şeye gebeydi, ev sahibinin skora güvenmemesi gerekliydi.

İkinci 45 dakikada Fall ve Eysseric oyundaydı. Bu değişikliklerle etkisini artıran Kasımpaşa rakip kaleyi giderek daha çok düşünüyordu. 68’de Eysseric’in müthiş vuruşu doksandan dönmüştü. Son çeyrekte iki ekip de 10 kişi kalmıştı. Ortada fol yok, yumurta yokken taç çizgisinde birbirine giren Peres’le Eysseric ikinci sarıdan atılmıştı. Kasımpaşa’nın teknik sorumlusu Uğurlu da atılanlar arasında yerini almıştı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, üç puan bordo-mavililerin oluyordu.

Trabzonspor zorlandığı maçta biraz da şansının yardımıyla kazanmasını bildi zira Eysseric’in şutu gol olabilirdi. İkinci devrede Avcı’nın oyuna müdahale etmekte geç kalması dikkat çekici olsa gerek. Kasımpaşa’ya gelince… Onların serisini lider sona erdi. Hiç bu neticeye takılmadan önlerine bakmaları gerek. Bu sezon ligin altı o kadar karışık ki…