Başakşehir adım adım ikinciliğe

İstanbul’da erteleme maçı… Bir yanda Başakşehir, diğer yanda İttifak Holding Konyaspor… Trabzonspor’un güle oynaya şampiyonluğa koştuğu ligimizde, ikincilik kovalayan takımlar karşı karşıya… Elim bir kazada kaybettiğimiz Ahmet Çalık’ın vefatı yüzünden 15 Ocak’ta oynanması gereken karşılaşma bugüne kalmış durumda. Hal böyle olunca akıllara bir daha talihsiz stoper geliyor; ilk düdüğü birçokları ağızlarındaki kekremsi tatla bekliyor.

Statü gereği yeni transferler bu müsabakada sahne alamıyor. Pizzi ve Trezeguet gibi iki ustanın yokluğunda ayrıca Okaka da cezalı durumda. Üç kilit oyuncusundan yararlanamayacak Emre Belözoğlu’nun eli kolu biraz bağlı gibi duruyor. Genç hoca eldeki en iyi kadroyu sahaya sürmüş. Kulübeye bakınca, ev sahibinin çok da hamle şansı yok gibi gözüküyor. Alınacak bir üç puan ikincilik yarışının iyice kızışması demek…

Deplasman ekibinde cezalı Abdülkerim’in yokluğunda savunmanın ortasında Adil’le Musa ikilisi başlıyor. Özellikle orta sahada izlediğimiz Musa’nın stoperde ne yapacağı merak ediliyor. Statü gereği yeni transfer Amilton sahne alamazken, İlhan Palut beklenen 11’le başlıyor. Başarılı hocanın elindeki zengin kulübe dikkat çekedursun, ikinci sıradaki yeşil-beyazlılar kazanıp liderle puan farkını 11’e düşürmeyi hedefliyor.

Oldukça dengeli başladı maç. Hamle şansı pek bulunmayan Başakşehir’in temkinli oyunu tercih etmesi anlaşılabilirdi. Konyaspor da ilk bölümde rakibini çok zorlamıyor, daha çok topun arkasında beklemeyi tercih ediyordu. 38’de gelişen kontrada Michalak’ın bulduğu Soner, Bytyqi’ye “al da at” demişti. Palut’un elinde parlayan orta saha oyuncusunun attığı pas tek kelimeyle mükemmeldi. Devrenin akılda kalan belki de tek aksiyonunda tabela değişmişti.

İkinci yarıya etkili başlayan ev sahibi, 49’da skoru eşitlemişti. Organize gelişen akında eski Konyasporlular Serdar’la Ömer Ali atağı olgunlaştırmış, Ömer Ali’nin akıllı pasını Gulbrandsen tamamlamıştı. 60’ta Serdar getiriyor, Aleksic bitiremiyordu. 62’de Başakşehir öndeydi. Kullanılan duran topta Duarte’nin içeri çevirdiği topu Musa kendi ağlarına yollamıştı.

Geriye düşen Konyaspor kaleyi birkaç defa yoklasa da bir türlü bastıramıyordu. 84’te gelişen kontrada Gulbrandsen’e hayır diyen Sehic, kalesinde devleşiyordu. Uzatmalarda Ahmed Hassan’ın kafası direkte patlayınca, üç puan ev sahibinin oluyordu.

Başakşehir oldukça silik bir görüntü verdiği ilk devreden sonra kazanmasını bildi. Bu kadar eksikle aldıkları galibiyet, gelecek için umut veriyor olsa gerek. Konyaspor’a gelince… Onlar sanki Trabzonspor’a kaybettikleri günden beri düşüşteler. Bıçak kemiğe dayandıktan sonra maçın son anlarında kurdukları baskıyı, karşılaşmanın başında yapsalar, belki sonuç farklı olabilirdi. Şampiyon belli de bakalım ikinci kim olacak? Sanki o koltuk artık aslanın ağzında!