Başakşehir eriyor

Bir tarafta ligin ortalarına demir atmış takımlarından Yeni Malatyaspor, öbür yanda devler arenasında uzatmalarda RasenBallsport Leipzig boyun eğen Başakşehir. İki takımın da kadrolarına bakınca, maç gol kokuyor, tabii futbol kâğıt üstünde oynanmıyor.

Hamza Hamzaoğlu, oldukça ofansif bir 11’i sahaya sürmüş. Son haftalarda bol gol yiyen Başakşehir karşısında, Adem-Tetteh-Kubilay-Umut dörtlüsü yanlış gözüküyor. Bu oyuncuların santrfor özellikleri hatırlanınca, oyunu nasıl çeşitlendirecekleri merak ediliyor. Bildiğimiz Acquah da orta sahaya sertlik katmaktan uzak duruyor. Sahasında üç maçtır kazanan ev sahibi, seriyi sürdürebilecek mi? Rakiplerini bugüne kadar sadece bir kez yenebildiklerini unutmamalı…

Şampiyonlar Ligi’nde yaşadığı hayal kırıklığından sonra Avrupa defterini kapatan İstanbul ekibinde, Okan Buruk orta sahada rotasyona gitmiş durumda. Leipzig karşısında sahne alanlardan Berkay ile Deniz Türüç kenarda başlarken, Visca kadroda bile yer almıyor. Onun yokluğunda gözler Devler Ligi’nde hat-trick yapan İrfan Can ile son maçların formda golcüsü Gulbrandsen’de olacak…

Cüneyt Çakır’ın ilk düdüğüyle maç başlıyordu. İlk bölümde iki ekip birbirini tartıyordu. Rakibine önde basmaya çalışan ev sahibi, özellikle kendi sağ kanadını kullanmaya çalışırken, deplasman ekibi kontrollü bir başlangıcı tercih etmişti. 38’de Tetteh’in az farkla auta giden şutu, mücadelenin ilk pozisyonuydu. Uzatmalarda İrfan Can getirmiş, bomboş durumdaki Giuliano ağları bulmuştu.

Ev sahibinin ilk 11’i, yorgun deplasman ekibinin ekmeğine yağ sürmüş gibiydi. İkinci devrede Hamza Hoca’nın ne yapacağı merak konusuydu.

50’de skor eşitleniyordu. Ceza sahasında Skrtel’i zarif bir şekilde ekarte eden Adem’in kaleye paralel giden vuruşu Ponck’tan sekerek ağlara gitmişti. 58’de çok ilginç bir an yaşanıyordu. Hafif sakatlık geçiren İrfan Can’ın yerine Crivelli girecekken, kendi kararıyla sahada kalan oyuncunun kullandığı serbest atışta Mahmut’la kaleci Ertaç çarpışıyordu. İstanbul temsilcisi penaltı beklese de oyun devam etmişti.

İrfan Can devam ediyor, Crivelli 70’te Giuliano’nun yerine oyuna giriyordu. 83’te İrfan Can’ın frikiğini Ertaç iyi çıkarmıştı. 88’de üç değişiklik yapan Okan Hoca sanki geç kalmıştı. Uzatmalarda tehlikeler yaratan ev sahibinde Ahmet’in kafası direkte patlamıştı. Demba Ba’nın yakın mesafeden şutunu Ertaç çelince, taraflar yenişemiyordu.

Hamza Hoca’nın başlangıç planı farklı olabilir miydi? Sanki “önce durdurayım, sonra vurayım” diye düşünmüştü deneyimli hoca. Belki son dakikalarda oyundan düşen rakiplerini devirebilirlerdi lakin bir devreyi harcadılar sanki. Başakşehir cephesinde kan kaybı devam ediyor. Okan Hoca’nın acil dizginleri eline almasında fayda bulunuyor.