Dün ortaya çıkan MİT TIR’larındaki silah görüntüleri malumun ilanı oldu. Hâlâ daha bu iktidarın bu büyük suçları varken basitçe çekip gidebileceğini düşünüyor muyuz? “Ben bu seçim az çalıştım bir dahaki seçim daha iyi hazırlanır hükümeti kurarım” diyeceklerini sanıyor muyuz?

Diktatörler sokakta devrilir derken kastettiğimiz seçimler önemsiz demek değildi. Suçlar büyüdükçe ve kurumlar birbirinden hesap soramaz hale geldikçe, hepsi iktidar tekeline girdikçe mevcut mekanizmalar tıkanır. Suçlar, oy hırsızlıkları, hukuksuzluk örtbas edilir. Direnmek ve o kuralları tanımamak dışında yol kalmaz.

O yüzden forumlu, meclisli örgütlenmelere gözümüz gibi bakalım, heba etmeyelim dedik. Şimdi 3 milyon oy çalınacağından bahsediliyor. Abartılı olabilir ama Ankara’da neler yaptıklarını görmedik mi? Yine bu rezillikleri görüp de 8’inde ne yapacağız? Ne olacak şimdi?

Bu kadar birbirimizi yemeye ne gerek vardı? Haziran meclislerini savunanlar sandığa gittiğinde zaten ne düşüneceklerdi? HDP’nin barajı geçmesi ve CHP’nin oyunu biraz daha artırması dışında makul bir temenni olabilir miydi? Zaten tüm “Geziciler” bunu yapacaktı. Apolitiklik, siyasetsizlik, vb... diye küçümsenen şey, bizimse üstüne titrediğimiz şey, forumların meclislerin yarılmasını engellemek ve meşru direniş alanlarını dağıtmamaktı.

Hepimizi içeri tıktıklarında, gazeteleri terörist ilan ettiklerinde, paramiliter güçlerini sokağa döktüklerinde, oyları bir güzel hüplettiklerinde hangi zeminde mücadele edeceksiniz? YSK’ye dilekçe verme zemininde mi? İmam nikâhını savunan Anayasa Mahkemesi’ne şikâyet zemininde mi? Yedik birbirimizi güzel oldu mu şimdi?

Sandık da dahil her aracı kullanalım ama iktidarın bu suçları sabitken esas yolumuzun ne olduğunu unutmayalım. Dünden beri davamıza desteğinizi görüyorum, izliyorum. Ne kadar teşekkür etsem az. Bu halk, meşru bir karşı koyuşa sahip çıkıyor. Ama hep söylüyoruz, bizler kendini öne atmış kahramanlar değiliz. Sizlerden biriyiz. Biz görevimizi yapıyoruz. Hep birlikte direneceğiz ve geleceği hep birlikte kazanacağız. Başka da yolumuz yok.

Bu arada haydi itiraf edin, siz de dayanamadınız baktınız değil mi?

Biz yine Haziran’a bakalım.

6 yıl hapis istenen akrostişli savunmanın savunması