Bir yanda coşku öbür yanda çöküş


İzmir'de gala zamanı! Kentin sarı-kırmızılıları sonunda yuvasına kavuştu. Camianın unutulmaz "Koca Kaptan"ı Gürsel Aksel'in adını taşıyan stadyumda nefesler tutulmuş ilk südük bekleniyor.

Elazığ'daki depremin acısı damaklarda kekremsi bir tat bırakmışken, bugün düğündeyiz adeta. Futbolun hayatın ta kendisi ya... Bir tarafta yas, diğer yanda mutluluk... Hayat devam ediyor; gözler yine doluyor.

Yine farklı bir stoper ikisiyle sahada yerini alan ev sahibinden çok, Beşiktaş'ın farklı kadrosu dikkat çekiyor. Kanatların değişmez isimleri Gökhan Gönül'le Caner kulübede, Douglas ile genç Rıdvan çimlerde. Cezalı Elneny'nin yerine Necip görev yapıyor. Takımın organizatörü Ljajic'in yokluğunda siyah-beyazlıların nasıl oynayacağı adeta papatya falı baktırıyor. Kartal cephesinde Abdullah Avcı'yla yolların ayrılmasından sonra takımın başında Şenol Fidan bulunuyor. Kupadaki Erzurumspor bozgunundan sonra taşların yerinden oynadığı camiada herkes yeni hocayı merak ediyor.

İzmir, şüphesiz tarihi günlerinden birini yaşıyordu. İlk düdükle birlikte tribünlerin coşkusu, tüyleri diken diken ediyordu. İlk dakikalar durgun geçerken, 20'den sonra karşılaşma ısınıyordu. Başta Karius Göztepe'ye dirense de yakalanan fırsatlar, adeta tez vakitte tabelanın değişeceğinin habercisiydi. Ve 25'te tarih yazılmış; altyapıdan yetişen Halil şık bir dokunuşla yeni stadyumdaki ilk gole imzasını atmıştı!


Yenik duruma düştükten sonra rakip kalede daha çok görünen Kartal, 38'de Burak'ın güzel penaltısıyla skoru eşitlemişti. Deneyimli santrfor, belki de takımının krize girmesini engellemişti. Tam soyunma odasına beraberlikle gidildi derken, ev sahibi yine öndeydi. Uzatmaların son anlarındaki serbest atışta Serdar kesmiş, arka direkte Borges bitirmişti.

İkinci yarıya daha baskılı başlayan İstanbul ekibi, pozisyona girmekte zorlanıyordu. 58'de tel tel dökülen Douglas'ın yerine Gökhan oyundaydı. 68'de de Boyd çıkmış, Caner girmişti. 84'te son adam konumundaki Titi kelimenin tam manasıyla saçmalıyor, topu ondan kapan Burak Beto'yu geçemiyordu. Uzatmaların sonunda Beto, yine Burak'a hayır diyince, Göztepe yuvasındaki ilk maçta üç puanı cebine koymuştu.

Ülkenin en heyecan veren hocalarından olan İlhan Palut'la çıkışa geçen sarı-kırmızılılar, Gürsel Aksel Stadyumu'nda daha da güzel günler görebilir. Başkan Mehmet Sepil'i tekrar tebrik edip Beşiktaş'a geçmeli... Kartal pek iyi oynamasa da bugün puan alabilirdi. Beto yine müthişti! Bakalım yeni hoca ne zaman belli olacak?

Bir de son not... Hüseyin Göçek o kadar kötüydü ki... Sahada düdük çalan kimse olmasa, bundan çok daha iyi olurdu ya neyse...